Страховит разказ за последните седмици от живота в бургаския затвор

...
Страховит разказ за последните седмици от живота в бургаския затвор
Коментари Харесай

Пандизчия със смразяващи подробности за ужасяващата смърт на страшилището Горан

Страховит роман за последните седмици от живота в бургаския затвор на Горан Горанов показа пред съда Иван Радев. Днес всъщност стартира делото за гибелта на някогашния гард и първенец по битка, който умря на 25 март 2017 год. в килията си.

Подсъдими по делото са надзирателите Стилиян Карчев и Ангел Мавров, които били нощна промяна, написа gramofona.com.

Смъртта на Горан е повече от ужасяваща. Заради повреда в парната апаратура, 32-годишният Горан безусловно е сварен от парата, която е била с температура от 140 градуса, твърди държавното обвиняване. Шестима пандизчии, трима надзиратели и парнаджията на пандиза бяха призовани като очевидци през днешния ден.

Първи своите показания даде Иван Радев, който от 12 години е в бургаския затвор. Той беше разпитван повече от два часа. Показанията на Радев могат да се дефинират като шокиращи. Пандизчията е безапелационен, че най-малко три седмици в килията на Горан е имало проблеми с парното и всякога, когато то е било пускано, помещението се е изпълвало с гореща пара.

„ Беше си направил фуния от корицата на тетрадка, която пъхаше в отвора на вратата, с цел да диша. Почти не спеше и всички знаеха това “, безапелационен е Иван Радев. Твърди, че единственият достъп до пресен въздух в килията на Горан е била капандурата на вратата. Вместо да стои отворена обаче, тя непрекъснато била затваряна.

„ Случвало се е да ме моли и да му разтварям капандурата. Тя по принцип не трябваше да е затворена, тъй като единствено по този начин килията се проветрява. Когато сме си говорили, а парното е било пуснато, в килията му се усещаше горещия въздух “, изясни още Иван Радев. Според него във съдбовния 25 март, Горан е викал за помощ, за какво парното още веднъж било пуснато и в килията му навлизал парещ въздух. Един от подсъдимите надзиратели – Стилиян Карчев изискал да отвори вратата, само че различен еднообразен не му разрешил.

„ Ако отвориш вратата, ще се оправяш самичък. Нали знаеш, че не би трябвало да отваряш тази врата “, бил коментарът на надзорник когато Карчев изискал да помогне. Според Иван Радев надзирателят няколко пъти е желал да отвори вратата на килията, само че това по този начин и не се случило. „ Според мен виновниците в никакъв случай няма да бъдат разкрити, тъй като са на по-високо равнище “, разгласи още пред съда Иван Радев.
Той направи още няколко шокиращи самопризнания. Едното от тях е, че преди да стартира огледът в килията на към този момент мъртвия Горан, различен пандизчия е бил извикан да почисти. Едва по-късно почнало и следствието. Самият Горан пък бил оставен допълнително от плътски условия. В килията му имало решетка, която стояла пред вратата. Тя обаче се отваряла на открито.

Т.е. в случай че вратата на килията е затворена, решетката няма по какъв начин да се отвори. Надзирателите обаче оставяли кофата, в която Горан трябвало да се облекчава сред вратата и решетката. За това и той бил заставен да прави част от естествените си потребности в паница, която по-късно да хвърля в кофата. Храната му също била оставяна по този метод.

Днес стана ясно, че Горан е бил в килия, която се намира във Втора зона на нараснала сигурност. Той обаче не бил при хората с психологични проблеми, макар че е лежал в профилираната клиника в Ловеч. Психолози също не го посещавали, нямал и терапия, изясни още Радев.

Майката на Горан беше в залата и не съумя да сдържи нервите си когато чу по какъв начин е изживял сина й последните си седмици от живота. Тя самата твърди, че Горан е погубен и не приказва за гибелта на сина си, а за убийството му.

От разпита през днешния ден стана ясно, че другите пандизчии, които са призовани като очевидци имат напълно друга версия за случилото се. Делото продължава, като през днешния ден няма да могат да бъдат разпитани всички призовани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР