Страховит инцидент беляза състезание по сърф в Назаре (Португалия). Известният

...
Страховит инцидент беляза състезание по сърф в Назаре (Португалия). Известният
Коментари Харесай

Известен португалски сърфист оцеля като по чудо сред вълните

Страховит случай беляза съревнование по сърф в Назаре (Португалия). Известният професионален играч и локален любим Алекс Ботельо оцеля като по знамение, откакто падна от дъската си. На помощ му се притече различен сърфист с джет, само че до момента в който двамата се опитваха да изоставен рисковата зона, дребната моторна машина бе повдигната високо във въздуха при конфликта на две талази.

Ботельо изпада в безсъзнание, а водата отнесе тялото му съвсем до брега, където медицинският екип на надпреварата съумя да го извади от водата и да го закара в болница. Той към момента се намира в лечебното заведение, само че към този момент е в схващане, а положението му е устойчиво.

“В момента той е в устойчиво положение. Ще остане в болница за наблюдаване. Изказваме признателност на спасителите и на медицинския екип за бързата реакция. Пожелаваме бързо възобновяване на Алекс”, оповестяват от Световната сърф лига.

Португалското курортно градче Назаре е измежду най-прочутите места за сърф в света. То е известно с гигантските талази, които постоянно доближават сред 20 и 30 метра. През 2020 година уредниците на надпреварата смениха формата му, като разрешиха участниците в него да бъдат вкарвани във водата от джет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР