Страховете на работилите за Запада в Афганистан, но оставени в

...
Страховете на работилите за Запада в Афганистан, но оставени в
Коментари Харесай

Талибаните претърсват от врата на врата: издирват мишени - хора работили за НАТО, заплашват семействата им |

Страховете на работилите за Запада в Афганистан, само че оставени в страната след завладяването й от талибаните, стартират да се оправдават.

Талибаните започнаха претършуване от врата на врата, с цел да открият хора, които са работили за НАТО при предходното държавно управление, предизвестява отчет на Организация на обединените нации, представен от Би Би Си. Те търсят евентуални " цели " и заплашват членовете на фамилиите им, се споделя в документа.

Това мощно контрастира на общественото им заявление на конференция. " ", съобщи на 17 август  представителят на талибаните Забихула Муджахид. На фона на миролюбивите изявления и стреляха по мъже, издигнали националния байрак - вместо талибанския - .



Предупреждението, че групировката се е прицелила в сътрудници е отправено посредством конфиденциален отчет на норвежкия център за световни разбори RHIPTO, който обезпечава разследваща информация за Организация на обединените нации.

Голям брой хора към този момент са цел на талибаните и опасността към тях е кристално ясна, споделя Кристиян Нелман, който управлява екипа, изготвил отчета, пред Би Би Си.

В него написа, че в случай че не се предадат, талибаните ще преследват, разпитват и санкционират членове на фамилиите на хората в " черния " лист на талибаните. Всеки в този лист е в сериозна заплаха. Възможни са всеобщи изтезания.

Международните сили не престават да поставят старания да изведат жителите си от Афганистан. Официален представител на НАТО съобщи в петък, че повече от 18 000 души са били евакуирани през последните пет дни от Кабул.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР