Страхотно впечатление на тазгодишното издание на София Оупън остави Александър

...
Страхотно впечатление на тазгодишното издание на София Оупън остави Александър
Коментари Харесай

Бащата на Александър Лазаров: Отказа оферта от колеж, за да стане професионалист

Страхотно усещане на тазгодишното издание на София Оупън остави Александър Лазаров, който мина два мача от пресявките, а в съществена скица бе спрян от своя кумир и звезда на международния тенис - Фернандо Вердаско. Неговият татко Красимир, който е дълготраен играч и национал на България с 15 победи и 24 загуби за Купа " Дейвис " също похвали Алекс за представянето му в шампионата.
 Александър Лазаров сподели темперамент и се класира за втория квалификационен кръг на Sofia Open
" За мен като треньор, като тенисист, изключвам това, че нямам заболели упоритости да стане нещо огромно, в случай че не може да стане и да го мъча да върви на кортовете, той има огромен капацитет и това се вижда от всички треньори в юношеските надпревари и мъжките от по-ниските категории като " Futures ". С тези мачове той доби убеденост в себе си, че може да бъде на това равнище, на което са положителните ", показа Лазаров-старши пред Диема спорт.

Той разкри и доста любопитни неща, свързани с обещаващия гений. Оказва се, че Александър е отхвърлил предложение от един от най-качествените университети в Съединени американски щати, с цел да продължи своята професионална кариера. Това решение пък е било подкрепено от Карлос Моя, който след подготовка с Лазаров през предходната година е декларирал, че съгласно него българинът има капацитет да стигне до топ 30 на света.

" Имаше предложение от един университет в Америка, Уейк Форест, който предходната година стана първенец на всичките колежи в Америка. Главният треньор дори беше три пъти да го гледа в България, а преди този момент го бе гледал за Купа Дейвис в Тунис. Той обаче сподели, че желае да играе, да е експерт и не отиде. Аз бях със смесени усеща, тъй като на първо място би трябвало да има обучение. "

" Миналата година бяхме в академията при Надал и Карлос Моя. Той два часа и половина игра с Карлос Моя. Аз споделих с него, че изпитвам такова възприятие, че той не отиде да играе в колежа, дали съм сбъркал, че не съм го предиздвикал да отиде, само че той не искаше де. Карлос Моя удостовери моите усещания и визии. Каза: `Напротив, добре, че не е отишъл, тъй като той има капацитет да бъде в първите 30 в света.` Оттам, нямам какво да разясня. "

" От това по-хубаво да има такива шампионати няма. Може да се докоснеш до такива играчи. Той беше на върха на щастието, че ще играе с Вердаско. Преди шампионата си пожела да играе против Вердаско. Единственият проблем беше, че бе толкоз обезпокоен и с почит, че не даде това, което може. Но по този начин се върви напред, няма по какъв начин да стане другояче. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР