Страхотно се представиха кадетите на БК Черно море Тича по

...
Страхотно се представиха кадетите на БК Черно море Тича по
Коментари Харесай

Кадетите на Черно море Тича впечатлиха руски баскетболни школи

Страхотно се показаха кадетите на БК Черно море Тича по време на визитата си в Москва. Водените от Георги Бакалов момчета, които са първенци на България, изиграха два страхотни мача против отбори от извънредно мощни баскетболни школи в Москва. Те са част от московската асоциация баскетбол, в която има картотекирани 7000 състезатели на възраст от 8 до 18 години.
В първия си мач „ моряците ” приключиха 51-51 против най-голямата школа в асоциацията - Тринта. В тази школа има картотекирани 1800 баскетболисти, които упражняват под управлението на 36 професионални треньора. В огромна част от мача варненци преобладават над своя мощен противник, който съумява да навакса разликата в точките и да поведе, само че с тройка в края се стига до равенството. По предложение на ръководителя на московската баскетболна асоциация срещата приключва наедно в чест на другарските игри и съдействието сред Варна и Москва. Кадетите на Черно море Тича остават разочаровани от това решение, тъй като са били подготвени да се борят до дъно за успеха.

Във втората среща възпитаниците на Георги Бакалов имаха за противник отбор от друга огромна московска баскетболна школа – Глория, която разполага с 18 професионални треньора. Това не тормози варненци, които са безапелационни: 72-61.
Всички от нашата спортна делегация са останали очаровани от изискванията, предоставени от домакините. Освен чисто спортната стратегия, варненци имаха опцията да посетят Кремъл, стадион " Лужники ”, да се разходят по Червения площад, да отидат на цирк, както и да прегледат доста културни монументи в столицата на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР