Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри

...
Страхотно представяне записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Страхотен Алберт Попов с 9-о време в слалома, титлата е за Франция

Страхотно показване записа Алберт Попов в слалома на Олимпийските игри в Пекин. Най-добрият български алпиец сега приключи на 9-о място в крайното нареждане на пистата „ Ледена река “ в Янцин.

Той финишира с общо време от двата манша 1:45.15 минути, което го подреди измежду най-хубавите в дисциплината.

Влизането в топ 10 в слалома на Алберт Попов е извънредно достижение за България.

Нашият скиор резервира 9-ата си позиция, която заслужи с чудесно каране в първия манш с време 54.62 секунди. Той даде 8-о време във второто си втурване - 50.53 секунди, само че остана на 1.06 секунди от спечелилия Клеман Ноел (Франция).

" Теренът е доста туткав, трасето беше характерно, пробвах да съм оптимално чист, в това време да давам газ, само че когато караш по този начин, се случват горе-долу неточности ", показа Алберт Попов.
Другият български представител Камен Златков отпадна. Той стартира доста добре втория манш, само че поради мощната офанзива в средата на трасето „ закачи “ единия прът, което му попречи да довърши конкуренцията. След първото си втурване той беше на 20-о място с време 55.66 секунди.

" Не ме интересуваше, дали ще завърша, тъй като желаех да реализира резултат. Беше подредено по-лесно трасето, по-лесно даже и от първото. Това трасе беше подредено от треньора на Алекс Винацер и задачата му, съгласно мен, беше да натръшка доста повече хора, тъй като Винацер не приключи първия манш ", сподели още Алберт Попов след надпреварата пред Българска национална телевизия.
Клеман Ноел победи с олимпийската купа в дисциплината, откакто съумя да се изкачи от 6-о до 1-о място, печелейки златния орден с общо време 1:44.09 минути.

Среброто залсужи австриецът Хуберт Щролц, а бронзът остана за международния първенец Себастиан Фос-Солевог от Норвегия.

9-ото място на Алберт Попов в слалома е и най-хубавото достижение за български играч на Олимпийските игри в Пекин до този миг.

Преди това Попов приключи 17-и в гигантския слалом на Игрите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР