Страхотният мач, който Александра Холстън изигра за Марица (Пловдив) срещу

...
Страхотният мач, който Александра Холстън изигра за Марица (Пловдив) срещу
Коментари Харесай

Алекс Холстън изигра последния си мач за Марица, приключи състезателната си кариера

Страхотният мач, който Александра Холстън изигра за Марица (Пловдив) против съветския Уралочка-НТМК (Екатеринбург) в четвъртък, бе последният в нейната професионална кариера като състезателка по волейбол. Едва на 24 години американският диагонал на българските шампионки реши да завърши с волейбола и да се отдаде на други професионални и университетски ползи. След края на трагичния дуел от Шампионската лига, в който тя стана топреализатор с 21 точки, надарената левичарка не съумя да удържи сълзите си.

" Чувствам, че не съумявам да се концентрирам в тренировките. Тъгувам по дома и не се чувствам на мястото си душевен и прочувствено ", показа Алекс Холстън с volleymaritza.bg . “Решението ми няма нищо общо с клуба или тима, защото се усещам добре тук. Просто нуждая се от смяна и изцяло завършвам с волейбола. Намеренията ми са да продължа университетското си обучение и да взема магистърска степен по информатика – нещо, което постоянно съм желала да уча; да стартира работа по специалността си и въобще да стартира живота си на зрял човек. Мачът в Екатеринбург беше доста прочувствен и направих всичко допустимо да дам всичко от себе си на игрището в последния си мач. Играхме добре и доста ми се искаше да го спечелим, освен поради мен, само че и поради целия тим. След мача девойките не знаеха за какво рева, защото към момента не бяха известени за моето решение. Най-трудната и най-тъжната част от това решение беше обвързвана с напускането на тима и оставянето на девойките. Мога да кажа единствено позитивни неща за престоя си в клуба. Харесваше ми в Марица, харесваше ми да пребивавам в Пловдив… Всички бяха доста благи – състезателките, хората от щаба, феновете… Затова ми беше доста мъчно да взема това решение, само че то е вярното за мен на този стадий от живота ми ".

188-сантиметровата Холстън дойде в Марица за началото на сезон 2018/2019, откакто бе играла в американското университетско състезание с тима на Флорида Гейтърс (Гейнсвил), както и в полския Хемик (Полице). Получавала е повиквателна и за националния тим на Съединени американски щати. Избирана е за Волейболистка на годината в Югоизточната конференция на мощния студентски шампионат в родината си. По един път е ставала първенец на Полша и на България. С Марица подвигна един път и Купата ба България и бе топреализатор при историческата първа победа за български отбор в груповата фаза на женската Шампионска лига – против френския Безие преди 10 месеца в " Колодрума ".

Алекс Холстън се сбогува прочувствено с тима при кацането на летище Истанбул през вчерашния ден, като всички и пожелаха доста бъдещи триумфи с каквото и да се захване след волейбола.


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР