Страхотният колектив в Левски бе в основата на успехите ни.

...
Страхотният колектив в Левски бе в основата на успехите ни.
Коментари Харесай

Николай Желязков: Страхотният колектив в Левски бе в основата на успехите ни

Страхотният колектив в Левски бе в основата на триумфите ни. Когато спечелиш първата купа, тя се помни постоянно. Това съобщи старши треньорът на волейболния отбор при мъжете Николай Желязков, който през днешния ден бе отличен за Треньор на месец април в Пресклуб България.

„ Сините “ пък получиха премия за Отбор на месеца, откакто станаха първенци на България след победа над ЦСКА, а на конференцията и награждаването участва и състезателят на столичани Венислав Антов.

" Наистина тази година тимът на Левски направи един необикновен сезон. Изключвайки това, което видяхте най-после – спечелването на шампионската купа, считам, че тимът на Левски направи една голяма крачка напред. Минахме през доста компликации – имахме доста контузени състезатели, проблеми в подготвителния развой. Имаше моменти, в които избрани състезатели не даваха най-хубавото от себе си. Това е силата на колектива, който тези момчета построиха. Винаги сме били мощни в самостоятелните спортове, само че сме имали проблеми в груповите спортове. Страхотният колектив беше в основата на сполучливите игри, които момчетата посочваха. Когато спечелиш първата купа, тя се помни постоянно. Титлата беше „ черешката на тортата “ за целия им положен труд през годините “, съобщи Николай Желязков.



„ В дълготраен проект доста пъти това е неглижирано, само че когато се съберат на едно място разнообразни характери, преодоляването на този развой зависи и от какво тесто си забъркан. Отдадеността на тези момчета, които от първия ден, в който пристигнах в Левски, повярваха в методите и метода на моята работа. Накараха ме да бъда по-голям експерт. Надявам се да не сме тук за финален път дружно. Всичко за мен е минало, следва идващият сезон, към този момент съм почнал да мисля за него. Надявам се да дадем най-хубавото от себе си. От три вероятни финала, играхме и в трите. Победихме Хебър за Суперкупата, бяхме безусловно равностойни на Дея за Купата и надвихме ЦСКА за купата. Със сигурност една шампионска купа дава нужния опит в тези състезатели, че към този момент са минали по целия този път. Това обаче задължава да работим още по-усилено, с цел да останем там, където сме. Предстоят промени в тима, сигурно ще бъде друг. Идеята в Левски продължава да бъде същата – да бъдат развивани състезатели от България. Ние няма по какъв начин да си купим чужденци в националния тим и Левски е един образец за това, което прави “, сподели още наставникът на първенците.

Венислав Антов също подчертава върху колектива в тима, който е бил в основата на триумфите.

„ Направихме много сполучлив сезон, макар компликациите, които имахме. В основата на тези триумфи беше точно това, че успяхме да изградим доста постоянен колектив. Всеки даде максимума от себе си и това ни докара до два от три извоювани финала ", сподели младият волйболист.



Желязков бе безапелационен, че за присъединяване в Шампионска лига Левски ще разчита на младите си гении, а няма да харчи средства за съществено укрепване.

„ Политиката остава същата, имахме диалог с управлението по тази тематика. Шампионската лига е доста съществено съревнование. Какъвто и бюджет да създадем, доста мъчно е да победим италиански, полски или други огромни тимове. Струват ли си няколко милиона, с цел да се завоюват няколко срещи? И да лишиш тези момчета от този шампионат? Смисълът е тези момчета да си изиграят Шампионската лига, да натрупат опит за националния тим. Аз по този начин мисля. Там, където ние нямаме опция да попълним тима с момчета от школата, ще вземем такива състезатели, само че концепцията е да бъдат момчета от клуба “, изясни експертът.

„ Ще търсим класни попълнения. Тодор Скримов е един извънреден волейболист, нека да е жив и здрав, с цел да го използваме на 100%. Страхотен експерт, попадение за тима. Привлякохме в тима Юли Фиркал, който е национал на Словакия, работил съм с него преди, ще се впише в състава. Трябва ни в селекцията до 1-2 състезатели. Стоил Палев и Виктор Жеков, това са двамата разпределители. Не желая под никаква форма да подценявам това, което свърши Хебър Пазарджик – само че откакто завършиха парите там, всичко свърши. Не е вярната формула, съгласно мен. Това е моделът, това е пътят. На вас прелестно ли ви е като си пуснете футболното дерби сред Левски и ЦСКА и видите един българин? Аз непосредствено превключвам канала. Това не е български спорт, откакто не се дава късмет на нашите фрагменти “, заключи Желязков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР