Страхотни емоции предложи Българската федерация по тенис на всички желаещи

...
Страхотни емоции предложи Българската федерация по тенис на всички желаещи
Коментари Харесай

Страхотни тенис емоции за детския празник на Националния тенис център

Страхотни страсти предложи Българската федерация по тенис на всички искащи малчугани да отпразнуват Международния ден на детето с тенис ракета в ръка измежду зеленината на Борисовата градина, където е ситуиран Националния ОББ тенис център.

Десетки деца се включиха в тенис празника, подарен им от Българската федерация по случай 1 юни. Нещо повече - доста деца, към този момент запалени по играта, само че и много повече, които за първи път имаха шанса да се допрян до магията на един от най-обичаните спортове по света, получиха опция да поиграят на централния корт в дома на българските национални тимове, откакто имаха и самостоятелни уроци и препоръки от професионални тенис треньори.

Детски усмивки и радостни възгласи огласиха кортовете на Националния ОББ тенис център - в съботния следобяд всички деца употребиха гратис прелестните условия на центъра и бяха обгрижвани персонално от експертите. През това време родители и близки можеха да се насладят на опциите за прелестно преживяване, които центърът предлага за всички. А когато децата им се наиграеха на воля, те получаваха и специфични тенис дарове от Българската федерация по тенис.

Преди детския празник пристигналите на Националния ОББ тенис център имаха опция да видят и някои от бъдещите огромни звезди, защото по същото време се организира най-престижният интернационален шампионат за младежи у нас през годината - Bulgaria Cup. Надпреварата за гении до 14 година под егидата на Европейската тенис асоциация е от най-високата Първа категория и е измежду най-важните надпревари за родните гении в календара за 2019 година

През тази седмица националните състезатели на България до 14 година по програмата на Българската федерация по тенис "Новите първенци " мереха сили съперниците си от европейския тенис хайлайф. А в събота заран се играха полуфиналите при момчетата и девойките, както и финалите на двойки. Илиян Радулов се класира за огромния край, откакто победи с 3:6, 6:4, 6:3 Лео Ракюле от Франция.

В борбата за трофея пловдивчанинът ще излезе против поставения под номер едно в главната скица и номер едно в Европа до 14 година Ярослав Демин от Русия, отстранил Адриано Дженев в другия полуфинал. Финалът на Радулов против Демин ще е на централния корт на Националния ОББ тенис център.

В разногласието за купата при девойките, ще играят поставените под номер 1 и 2 Ярослава Барташевич от Русия и украинката Алиса Барановска. Дженев и Радулов станаха първенци на двойки при момчетата. Във финала при девойките победиха Анастасия-Александра Николова (България)/Сара Илиев (Франция), откакто се постановиха над Алиса Барановска (Украйна)/Юлия Герман (Молдова).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР