Страхотни червени вина от реколта 2017 г. се очертават да

...
Страхотни червени вина от реколта 2017 г. се очертават да
Коментари Харесай

"Вила Ямбол" почерпи цял град по случай празника на виното

Страхотни червени виновност от годишна продукция 2017 година се обрисуват да излязат на пазара тази година. Реколтата е най-хубавата от последните 20 години насам, което дава предпоставки за артикули с неповторимо качество. Това споделиха от най-старата маза в Южна България „ Вила Ямбол “.

В неделя те проведоха специфичен празник на виното в родния си град. Производителят е прочут на пазара с ракиите „ Стралджанска “ и „ Ямболска “ и с виновността под марките Villa Yambol и Kabile. През тази година ще пуснат две нови запаси в серията Kabile, разгласи изпълнителният шеф Красимир Аврамов по време на събитието.



Празникът събра над 6000 души в централната градина в неделя. За трета поредна година избата употребява професионалния си празник, с цел да благодари на локалната общественост, чиновниците и всички жители и посетители на Ямбол. Събитието включваше обичайни танци от района, кукери, които показаха ритуали, свързани с виното, музикални осъществявания на национални песни и кулинарно шоу, водено от Ути Бъчваров. Над 3000 литра вино се изпиха по време на тържеството и бяха раздадени 4000 порции.

„ Тук е цялостно с тракийски знаци, че по тези земи са се правели още от древността страхотни виновност. „ Вила Ямбол “ продължава тази велика, хилядолетна история. А където има хубаво вино, има хубава храна и готини хора “, описа Ути Бъчваров.

„ С този празник желаеме да благодарим на ямболии и на нашия район, че ни оказват помощ да вършим висококачествени български виновност. Щастливи сме, че почтено пазиме традициите във винопроизводството още от 1924 година. “, добави Красимир Аврамов. В грижите за лозята и изработката на вино и ракия на „ Вила Ямбол “ вземат участие над 160 индивида от Ямбол и района. Голямото преимущество за производителя е, че 90% от виновността се вършат със лично грозде, което обезпечава производството. Избата ръководи към 10 000 дка лозя – към региона на Ямбол и Айтос. Работи с най-популярните и обичани сортове в България: Шардоне, Совиньон Блан, Мускат, Сира, Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд.



През предходната година „ Вила Ямбол “ донесе единственият огромен златен орден за България от международното по вино - Concours Mondial de Bruxelles. Отличието бе за Villa Yambol Резерва Каберне Совиньон 2014 година Тяхното Kabile Мавруд и Каберне Совиньон пък се трансформира в най- награждаваното българско вино зад граница. Вече има три златни медала - от Mondial de Bruxelles, от Vinalies International и от London experts in wine. Освен интернационалните самопризнания, доказателства за триумфите на родната маза са експортните й достижения. „ Вила Ямбол” осъществя продуктите си в над 20 страни от 4 континента. През години се наложи като водещ винен експортьор с поръчки от Съединени американски щати, Канада, Германия, Англия, Китай, Южна Корея, ОАЕ, Сингапур, Палестина, Малайзия и други

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР