Страхотна пица, която да похапнете със своите приятелиНеобходими Продукти● брашно

...
Страхотна пица, която да похапнете със своите приятелиНеобходими Продукти● брашно
Коментари Харесай

Пица с пресни гъби и маслини

Страхотна пица, която да похапнете със своите другари

Необходими Продукти

● брашно - 500 г
● квас - 25 г
● вода - 300 мл
● екстра върджин зехтин - 60 мл
● захар - 1 с.л.
● сол - 20 г

Съставки за плънката


● доматено пюре - 300 г
● моцарела - 350 г
● маслини - 180 г
● черен пипер - щипка
● риган - на усет

Начин на подготвяне

За да приготвите пицата с пресни гъби и маслини, първо изсипете брашното в огромна купа. В центъра направете кладенче, където ще поставите натрошената квас. Залейте маята с малко от топлата вода, след което се прибавят захарта, солта и олиото.

Смесете всички съставки, като последователно добавите цялата вода. Когато тестото се оформи, го прехвърлете върху набрашнен плот и започнете да месите, до момента в който стане меко и еластично (около 10 минути).

След това време тестото се връща в набрашнената купа, покрива се с влажна забрадка и се оставя да втаса на топло място, до момента в който удвои размера си (около 1 час и половина). Докато чакате тестото да втаса, пригответе плънката за пицата.

Подгответе гъбите, като отрежете пръстените елементи от стъблото, след което ги почистете с влажна забрадка - в случай че са доста нечисти, измийте ги под течаща вода. Подсушете ги и ги нарежете на ситно.

След времето за втасване вземете тестото и го разделете на 3 равни елементи. Вземете първата част и я разточете на тъничък диск. Отгоре се намазва с доматеното пюре и нарязаните гъби и се пече на 190°C за към 15-20 минути.

Няколко минути преди края на готвенето, извадете тавата от фурната и поставете върху пицата с нарязана на кубчета моцарела и обезкостени маслини.

Сложете още веднъж във фурната и когато моцарелата стане на конци, пицата ще е подготвена, тогава я извадете от фурната и поръсете със струйка олио и шепа риган.

Повторете интервенцията с останалите 2 елементи от тестото и консумирайте пиците горещи (но те ще бъдат вкусни и топли).

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР