Страхотна идея за закуска, домашни партита, а и за употреба

...
Страхотна идея за закуска, домашни партита, а и за употреба
Коментари Харесай

Домашни бутер кроасани с яйчен пълнеж

Страхотна концепция за закуска, домашни празненства, а и за приложимост на яйцата, които остават след Великденските празници Да ви е сладко, другари!

Необходими Продукти

за кроасаните


● брашно - 250 г
● масло - 250 г (едно огромно пакетче, студено)
● вода - 150 мл (студена)
● захар - 1 с.л.
● сол - 1 ч.л.
● жълтъци - 1 бр.

за пълнежа


● яйца - 3 бр. (твърдо сварени)
● майонеза - 3 с.л.
● горчица - 1 с.л.
● черен пипер - на усет
● рукола - две шепи

Начин на подготвяне

Като начало би трябвало да сме си подготвили всички артикули и да работим бързо. Изсипваме брашното в купа, смесваме го със захарта и солта. Натрошаваме студеното масло вътре (него можем и да настържем на ренде, в случай че преди този момент сме го оставили във фризера за малко).

Наливаме и студената вода. Бъркаме съставките пламенно, като задачата не е да се получи гладка примес, а да останат дребни бучки (маслени трохи). Завиваме тестото в суха купа или в хартия за печене и оставяме в хладилника за към час.

За идващия стадий още веднъж работим бързо. Изваждаме изстуденото тесто върху набрашнен плот и го разточваме на правоъгълник. Събираме късите страни във вътрешността, тъй че да се допрян, след което през средата още веднъж сгъваме и получаваме тесто, което има четири пласта/реда, видяно в профил.

Прибираме още веднъж в хладилника за към половин час, след което го изваждаме, разточваме го и огъваме по същия метод. И за трети, финален път го оставяме на студено, да стегне, и повтаряме процедурата. Целта е да се получат по този начин познатите и обичани пластове, които се „ люпят “ и топят в устата.

След като е минал най-малко час от последното разточване, изваждаме тестото от хладилника и го оформяме върху набрашнен плот във тип на издължен правоъгълник. Разрязваме го, тъй че да се получат осем на брой триъгълника. Всеки от тях завиваме от необятната към тънката страна и леко подвиваме двата края на получения кроасан.

В необятна тава, постлана с хартия за печене, подреждаме кроасаните на разстояние един от различен, с цел да не се слепнат, като набъбнат. Намазваме ги с разрушения жълтък и ги слагаме да се пекат в авансово загрята на 200 градуса фурна за към половин час.

През това време подготвяме пълнежа. В малко купа натрошаваме сварените яйца благодарение на вилица. Прибавяме горчицата и майонезата, овкусяваме с черен пипер. Разбъркваме добре.

След като са подготвени, наложително изчакваме кроасаните да изстинат, другояче рискуваме да се „ набръчкат “ във вътрешността при рязането. С изострен нож вършим водоравен прорез съвсем до края, само че внимаваме да не отделим двете половини. Мажем от вътрешните страни с яйчената примес и пълним кроасаните с листа рукола.

Страхотна концепция за закуски, домашни празненства, а и за приложимост на яйцата, които остават след Великденските празници. Разбира се, могат да се подготвят и с готово бутертесто, само че с домашно насладата е по-голяма. За него е хубаво да се плануват най-малко няколко часа, а най-добре през целия ден.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР