Страхотна еуфория предизвика във Варна легендарният футболист Христо Стоичков, който

...
Страхотна еуфория предизвика във Варна легендарният футболист Христо Стоичков, който
Коментари Харесай

Стоичков напомни, че е почетен гражданин на Варна и обяви, че е консул на целия свят. Над 1000 души се наредиха за автограф

Страхотна еуфория провокира във Варна именитият футболист Христо Стоичков, който пристигна в Гранд мол, с цел да показа книгата си " Историята ".

Над 100 деца от няколко варненски школи чакаха първи за подпис от Камата. Той авансово разписа изданията им, а по-късно се фотография с всеки от отборите с подрастващи. В ръцете си Ицо държеше истинската " Златна топка ", извоювана от него през 1994 година,, което още повече зарадва дечицата.



Повече от 1000 души извиха голяма опашка, с цел да се допрян до огромния си кумир, а той даде обещание до края на раотното време - 22,00 ч., да разпише всяка една от книгите. При влизането му почитателите му и дечицата започнаха да скандират мощно неговото име.



" Радостен съм, че във всеки град, в който съм бил до момента, ползата е доста огромен. Да се надяваме, че децата, които ще прочетат книгата, ще запомнят нещо от това, което аз съм минал през моя път - къде съм стигнал, какво съм спечелил. Това, което е най-големият ми триумф, са многото ми другари. Враговете не ги броя, тъй като те не съществуват за мен. Вътре съм споменавал някои неща, които, в случай че децата желаят да станат огромни спортисти, е значимо да ги прочетат. Да имаш положителни другари, да имаш положително семейство. И доста труд! ", сподели Камата пред медиите.



Стоичков похвали Варна и призна, че доста харесва морската столица на България. " Горд съм да се връщам в град, в който съм и почетен жител, след толкоз години. Аз пристигам понякога на отмора, само че нямам време с толкоз хора да се срещам. Красив град с доста огромни другари. Тук сме тръгнали за огромния футбол и с Милен Бакърджиев, и с Иван Петров съм другар, Божил Колев ми беше треньор в националния тим, от тук е и най-големия български боксьор - Ивайло Маринов. Има огромни персони тук във Варна ", изясни Стоичков. 



" Аз имам къща, тъй че не ми е проблем да пребивавам в България, само че такива са ми отговорностите, че съм повече в Маями. Искам да благодаря на всички варненци за това, което вършат, на хората, които с неспокойствие чакат да получат подпис. Щастлив дядо съм най-много. Урокът за децата е да поставят доста труд и да почитат този, който ги почита.



И да не се продават за стотинки, както аз не съм се продал. Независимо кой е политик е на власт аз не се продавам. На 9 години ме изгониха, преодолях го, отново започнах да играя. На 20 отново ме наказаха, на 23 още веднъж се случи, само че аз не се предавам ", добави Ицо, който ще показа книгата си и в Барселона, Лондон, Чикаго и Ню Йорк.



Запитан дали ще се върне като консул на Барселона, той отговори: " Аз съм си консул на целия свят ".



Камата отклони въпрос кой е любимеца за спечелването на наградата " Футболист на България ", казвайки, че не следи родния футбол.



" Колкото до " Златната топка ", считам, че Лука Модрич завоюва по един добър метод поради това, което е постигнал като футболист на Реал Мадрид, и като футболист на Хърватска. Три пъти поред да си първенец на Европа въпреки всичко накланя везните. Независимо, че Кристиано Ронадо и Меси тази година не завоюваха, въпреки всичко гледате и резултатите - на международното състезание, на клубно равнище ", разяснява още легендата. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР