Страхотен скандал зрее в Румъния, след като местен съд излезе

...
Страхотен скандал зрее в Румъния, след като местен съд излезе
Коментари Харесай

Съд в Румъния отне КЕШ и 45 национални трофея от Стяуа и ги даде на тим от 4-а дивизия

Страхотен скандал зрее в Румъния, откакто локален съд излезе с решение по делото за правоприемственост на гранда Стяуа.
 Затвориха стадиона на Стяуа поради виковете
Отбор с такова име съществува, като стартира от дилетантите и играе в четвъртото равнище на румънския футбол. В същото време притежателят на Стяуа Джиджи Бекали през 2017 година прекръсти тима на ФКСБ поради спор с военните за името.

Собственикът на четвъртодивизионния клуб е спечелил в съда разногласието с Бекали. Темида е отсъдила, че клубът от четвърта дивизия е приемник на остарелия клуб.

Така ФКСБ публично е лишен от успеха в Купата на европейските първенци, Суперкупата на УЕФА и 45 национални трофея, в това число всички извоювани под ръководството на Бекали.

Стяуа е учреден през 1947 година под името Спортна асоциация на армията. През 1961 година приема името Стяуа. През 1998 година къса връзките с армията и става самостоятелна частна конструкция.

Същата година обаче с присъединяване на военното ведомство е учреден нов клуб Стяуа. Започват разногласия за името, които приключват с преименуването на ФКСБ, а кулминационната точка е отнемането на купите от съда. Със сигурност това решение няма да е дефинитивно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР