Страхотен скандал се завихрил в БСП покрай гласуването за хартиени

...
Страхотен скандал се завихрил в БСП покрай гласуването за хартиени
Коментари Харесай

Черна БСП овца: Явор Божанков бяга в ПП

Страхотен скандал се завихрил в Българска социалистическа партия около гласуването за хартиени бюлетини и пари за изтребители. Депутатът Явор Божанков, едно от знаковите лица от групата на социалистите, не поддържа партийното решение.

В резултат Корнелия Нинова го изхвърли от правната комисия, където юристът от Горна Оряховица беше заместник-председател и го прати в конституционната.

Участие в последната, нагледно казано, е директорство на водопад. Докато тъкмо правната вкара в зала връщането на хартиените бюлетини.

Според депутати разривът сред Нинова и Божанков ще е финален. Те предвиждат, че колоритният Явор може да премине към групата на „ Продължаваме промяната “. Всъщност огненият оратор е от гражданската квота и няма потребност да къса партиен билет.

Дори депутати от ГЕРБ шушукаха около екшъните, че Явор Божанков е изолиран в групата си. Той не седи дружно със социалистите. Юристът най-често си почива на диваните до стаята на Политическа партия или до тази на Демократична България.

„ Факт е, Явор доста повече си поддържа връзка с „ Промяната “ или с „ Демократична България “, в сравнение с с нас. Нищо чудно при избори през пролетта да го забележим в листите на Политическа партия за Велико Търново, така и така там не са от най-силните и ядат огромен пердах от ГЕРБ “, разяснява пред „ Галерия “ народен представител от Българска социалистическа партия.

Реклама

Явор Божанков е доста харесван от протестърските гласоподаватели и беше единствен признат от Българска социалистическа партия с аплодисменти по време на митингите в поддръжка на Никола Минчев. Той впечатли с няколко речи против ГЕРБ, като „ вайръл “ стана изявлението му към Деси Атанасова, че като чуе за духане, незабавно бърза да се изкаже.

Хит стана и ховербордът, в който Божанков се придвижва от ведомствения апартамент в квартал „ Изток “ до Народното събрание.

Божанков има съществени позиции в Горна Оряховица, където доста известен е и неговият татко. Тъстът му пък е един от известните предприемачи във Велико Търново и също се употребява с почитание.

Божанков е следващата „ черна овца “ на Българска социалистическа партия, която не гласоподава по правилник и това ужасява управлението. Преди него като подобен се изявяваше Крум Зарков, попречил на връщането на хартиените бюлетини още в предишния парламент.

В интерес на истината както и при другите гласувания с ГЕРБ – срещу Христанов и за Вежди Рашйдов, редовите депутати от столетницата недоумяват от решенията на Нинова.

Само преди година водачът на Българска социалистическа партия се закле, че машините ще спрат порочните практики по купувания на гласове, които облагодетелстват съвсем напълно ГЕРБ и Движение за права и свободи.

„ Червените “ от дълго време нямат финансовия и властови запас да провеждат купени секции.

Депутатите признаха, че изобщо не виждат по какъв начин хартията ще помогне на Българска социалистическа партия, само че са дали своят вот по персонална заповед на Корнелия Нинова.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР