Страхотен Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от

...
Страхотен Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира от
Коментари Харесай

Страхотен Григор Димитров наказа арогантния Кирьос!

Страхотен Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата от Големия шлем Australian Open. Това стана след епична победа над локалния любим Ник Кирьос с 3:1 сета - 7:6(3), 7:6(4), 4:6, 7:6(4).
Битката пред препълнените трибуни на "Род Лейвър Арина " продължи 3 часа и половина.
Съперник на Гришо в спор за място на полуфинала ще е британецът Кайл Едмънд, който направи поврат против Адреас Сепи (Италия) с 6:7(4), 7:5, 6:2, 6:3.

Това бе четвърди дуел сред Григор Димитров и Кирьос, като Спортист №1 на България за 2017 година към този момент поди с 3:1 триумфа. 22-годишният австралиец пък остана правилен на себе си и на няколко пъти демонстрираше надменно и предизвикателно държание на корта, съпроводено с псувни, недоволствайки от решение на уайсмените, звук по трибуните или от личната си игра.

До този миг Кирьос имаше 4 победи от 4 вероятни тайбрека в Мелбърн, само че Гришо съумя да прекъсне тази негова серия. Първият пробив в мача пристигна чак в средата на втория сет, когато хасковлията завоюва подаването на Кирьос. Австралиецът обаче бързо върна пробива, само че пък още веднъж не устоя в тайбрека.

Третият сет бе решен след нов пробив на Кирьос за 4:3.

В четвъртата част драмата също бе цялостна. При 4:3 в своя изгода Гришо съумя да пробие противника си след ужасяваща неточност на Кирьос. Когато обаче сервираше за мача Димитров направи двойна неточност, а по-късно представителят на домакините върна пробива за 5:4 и след това изходът още веднъж трябваше да се позволява с тайбрек.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР