Страхотен десерт с наситен шоколадов вкус и без нужда от

...
Страхотен десерт с наситен шоколадов вкус и без нужда от
Коментари Харесай

Шоколадов фъдж без печене

Страхотен десерт с кондензиран шоколадов усет и без потребност от печене Не е ли това съвършеният десерт

Необходими Продукти

● изсъхнало мляко - 500 г
● масло - 200 г
● захар - 20 с.л., кристал
● вода - 200 мл
● какао - 8 с.л. висок %
● ванилия - 1 ч.л.

Декорация


● ядки - запечени
● карамелен сос
● бита сметана

Начин на подготвяне

Квадратна форма 20/20 см доста добре намаслена с масло.

1. В купа се разбърква с телена бъркалка през цедилка сухото мляко и какаото. Оставя се настрани.

2. В тенджерка се изсипва водата и захарта. Оставят се на сдържан котлон да ври 10 мин. Времето се мери след завирането.

Сваля се от котлона и се прибавя маслото на кубчета. Разбърква се, до момента в който се стопи. Отново тенджерата се слага на мощно слаб котлон и при непрестанно безредие се прибавя сухата примес, като се употребява здрава дървена лъжица.

След като се усвои сместа, се смъква незабавно от котлона, прибавя се ванилията. Разбъркването продължава, до момента в който сместа стане изцяло гладка и лъскава. Изсипва се във формата, заглажда се. Оставя се да се охлади изцяло на стайна температура.

3. На изсъхнал тиган се запичат орехи - цели половинки. Поставят се, като леко се притискат в сместа, тъй че да може да се разреже сладкишът, без да се нараняват, на дребни пастички.

Инфо: Home Cooking

Забележка: Разкошен тънък мощно шоколадов сладкиш. Вариант на фъдж, който постоянно се прави с повече масло, шоколад или повече какао. Това са наложителните артикули за един добър фъдж. В множеството случаи се употребяват ядки, без значение къде ще са - дали в самото тесто, или подредени от горната страна, само че постоянно участват.

Задължителното при тези сладкиши е нарязването на дребни правоъгълни/квадратни части, тъй като са мощно наситени с ароматно какао. Може да се сервира с лек карамелен сос и топка бита сметана.

Шоколадовият фъдж без печене е чудноват.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР