Страхливо предателство, расизъм, руска пропаганда - такава реакция предизвика последното

...
Страхливо предателство, расизъм, руска пропаганда - такава реакция предизвика последното
Коментари Харесай

Европа ще съжалява, че не разбира унгарски

Страхливо изменничество, расизъм, съветска агитация - такава реакция провокира последното изявление на унгарския министър председател Виктор Орбан в Европа и Украйна. Орбан дълги години е обявяван на Запад за „ унгарския Путин “, крайнодесен и надали не фашист, тъй като пази ползите на унгарския народ – както в страната, бранейки фамилните и религиозните полезности, по този начин и на международната сцена, поддържайки връзките с нашата страна.

Европейските либерали не могат да създадат нищо с Орбан - напролет той още веднъж завоюва парламентарните избори (а общият стаж на неговото управление в Унгария е към този момент 16 години) - и от дълго време щяха да изгонят Унгария от Европейския съюз, в случай че имаше такава опция (и нямаше да има опасения, че ще навреди на европейското единство). В същото време Орбан продължава да приказва каквото мисли. И в съботната си тирада той диагностицира както обстановката към Украйна, по този начин и бъдещето на Запада. Диагнозата е унищожително точна, само че Европа не желае и да я чуе.

Премиерът приказва с унгарците - само че не в личната си страна, а в румънския Байла-Тушнодь. Това е град в Трансилвания - една от тези области на историческо престояване на унгарците, които страната е изгубила през предишния век. Унгарците с право се считат за най-потърпевшия народ от Първата международна война – те губят две трети от територията си. В същата Румъния към момента живеят 1,5 милиона унгарци - доста, като се има поради, че в самата Унгария има по-малко от 10 милиона. Националната еднаквост и поддръжката на съплеменниците са извънредно значими за унгарците - в противоположен случай този народ, друг от всички останали европейци, просто нямаше да се резервира хилядолетие в Централна Европа. Ето за какво, когато Орбан споделя, че „ ние не сме смесена расаи не желаеме да станем смесена раса “, това звучи налудничаво за доста модерни европейци, които са възпитани на омерзение към самата идея за нация, само че изцяло обикновено за унгарците. А на Орбан не му пука за мнението на европейците - той сподели в прав текст, че в тези страни, където се смесват европейци и неевропейци, към този момент няма народи. Но унгарците би трябвало да се държат дружно, сподели Орбан, с цел да оцелеят в идните тествания:

„ За да запазим националните си упоритости в идния сложен интервал, би трябвало да останем дружно. Трансилвания и другите региони, обитаеми с унгарци в Карпатския басейн, би трябвало да останат дружно с родината?.

Тази фраза към този момент беше възприета като рекламация към украинското Закарпатие, където живеят над 100 хиляди унгарци, само че Орбан твърди друго. Твърди, че на Запад се доближава сериозна стихия - и той желае да направи всичко, тъй че унгарците да я преминат без загуби и даже да станат по-силни.

Още при започване на февруари, три седмици преди началото на нашата специфична интервенция в Украйна, Орбан пристигна при Путин - и тогава в Кремъл сподели, че Унгария не желае спор сред Русия и Запада, тъй като постоянно е страдала в такива времена. След началото на спецоперацията Унгария отхвърли да даде територията си за доставка на оръжие на Украйна и разгласи безапелационното си противоречие с проектите за отвод от съветски газ. Напротив, Будапеща желае да усили доставките си тази година - и Москва към този момент даде обещание да го направи.

Но Орбан схваща, че борбата сред Запада и Русия се ускорява и желае да подсигури страната си. Той даже се пробва да повлияе на позицията на Европейски Съюз, като изяснява какво се случва в този момент в Украйна. Тази част от речта му беше извънредно съответна:

" Руснаците формулираха доста ясно искане Украйна да не става член на НАТО и да не разполага оръжия, които могат да доближат Русия. Западът го отхвърли. Дори не искаше да го разисква. Ако Тръмп беше американски президент, а Меркелгермански канцлер, тази война в никакъв случай нямаше да стартира. Но ние нямахме шанс, тъй че в този момент има война. Във войната западната тактика се основава на четири стълба.

Първо, Украйна не е сама, има потребност от англосаксонски инструктори и страната може да завоюва войната с Русия с оръжия на НАТО. Второ, глобите ще отслабят Русия и ще дестабилизират съветското управление. Трето, Европа ще може да ръководи икономическите последствия от глобите и да пострада по-малко от Русия. Четвъртият дирек е, че светът щеше да се подреди зад нас. Вместо това седим в кола със спукани четири гуми.

Санкциите не разклатиха Москва. Съвсем явно е, че Западът няма да завоюва този спор по този метод. Европа е в неволя - икономическа и политическа, четири държавни управления станаха жертви: английското, българското, италианското и естонското. Хората се сблъскват с внезапно нарастване на цените.

По-голямата част от света демонстративно не ни поддържа. Китай, Индия, Бразилия, Африка, арабският свят са настрани от този спор, те си вършат своите неща.

Съвсем явно е, че войната не може да се завоюва по този метод. Украинците с американска подготовка, офицери и оръжия в никакъв случай няма да завоюват война с Русия. Просто тъй като съветската войска има асиметрично преимущество. Никога няма даспечелят война против руснаците. "

Това е здравомислещ разбор от устата на европеец, адресиран до европейците, само че в европейските столици не желаят да чуят този, който е наименуван деспот и „ дребния Путин “.

Но толкоз по-зле за Европа, тъй като Орбан декларира, че тя към този момент няма опция да повлияе на обстановката:

" Когато приказваме за война, поражда значим въпрос: какво да вършим? Няма да има мирни договаряния сред Русия и Украйна. Който ги чака, ги чака на вятъра. Русия желае гаранции за сигурността си, по тази причина завършек на войната могат да сложат само договаряния сред Русия и Америка. Ние, европейците, не можем да бъдем медиатори в това, тъй като пропуснахме шанса си. Ние го пропуснахме, когато след Крим през 2014 година имаше съглашения от Минск с гаранции от Франция и Германия, само че, за жалост, не съумяха да обезпечат тяхното осъществяване. И руснаците към този момент не желаят да договарят с нас”.

Самият Орбан разбра това, за което Русия приказва от дълго време: Европа е изгубила геополитическата си самостоятелност, трансформирала се е в инструмент в ръцете на англосаксонците и даже не е в положение да отбрани личните си ползи. Следователно не можем освен да ѝ се доверим, само че и да сключваме каквито и да е стратегически съглашения с нея. Руско-европейският разговор ще се възобнови едвам когато Европа възвърне своята самостоятелност, най-малко относителна.

И макар че Орбан предлага на Европа нова тактика, ориентирана към мир - „ Задачата на Европейски Съюз не е да взема страна, а да застане сред Русия и Украйна “, самият той не има вяра в способността на Европа да промени курса в средносрочен проект. И по този начин той предвижда засилващи се проблеми за Запада:

" Трябва да се подготвим за 2030 година, това е най-важният небосвод. Дотогава ще се натрупат проблемите на западния свят. Ще има доста сериозна рецесия в Съединени американски щати. В европейските страни икономическият спад е съвсем неминуем, което може също да провокира политически стихии форма: имаме потребност от дипломатическа, икономическа, интелектуална и военна мощ Трябва да стоим надалеч от войни, миграции, джендърно безумство, световен най-малък налог и общоевропейска криза. От тях успяхме да стоим надалеч през 2010 година и 2020 година Излизахме от всяка рецесия по-силни, в сравнение с когато влизахме в нея. "

Орбан се тревожи за бъдещето на Унгария, което е в действителност значимо за него и на което въпреки всичко може да повлияе.Но той не може да повлияе по подобен метод на бъдещето на Запада - и по тази причина споделя това, което вижда:

„ Напълно допустимо е тази война демонстративно да постави завършек на западното владичество. Многополюсният международен ред чука на вратата “.

Вече е ясно, че 59-годишният Орбан безспорно ще остане в историята на Унгария като един от най-силните водачи, макар че възрастта му разрешава да управлява страната си още дълги години. Но той в никакъв случай не е претендирал за общоевропейско въздействие – както тъй като схваща мащаба на страната си в Европа, по този начин и тъй като глобалистите от дълго време са го трансформирали в чучело за елементарните европейци като „ деспот “, „ зложелател на половите малцинства “ и „ другар на Путин “. Да, Орбан има известна известност измежду европейските десни и традиционалисти – във Франция и Италия. Доналд Тръмп и републиканците се отнасят със благосклонности към него, само че това не е задоволително за в действителност съществено въздействие върху западното публично мнение като цяло.

Но най-интересното е, че когато десетилетия по-късно бъдещите европейци ще учат личната си история, историята на разпадането на Европейския съюз и европейската интеграция, рецесията на полезностите и самия метод на живот, точно Виктор Орбан ще остане в паметта - като човек, който още тогава е разбирал всичко и е предупреждавал Европа за идни проблеми, за недопустимостта на спор и кавги с Русия, за заплахата от занемаряване на националната еднаквост. “Защо не са го чули?”, ще попитат европейците от средата на XXI век. Защото не желаеха да признаят, че един маджарин схваща по-добре от един немец или французин, в това число и ползите на обединена Европа. Някога единна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР