Страхил Иванов променя живота на другите. Така най-простичко и ние,

...
Страхил Иванов променя живота на другите. Така най-простичко и ние,
Коментари Харесай

Страхил Иванов и мотивацията за трансформация

Страхил Иванов трансформира живота на другите. Така най-простичко и ние, а и той самият, може да определим това, което прави. Радва се, когато успее и счита, че " няма нищо по-хубаво от това да извървиш пътя с някой, който ти има доверие и залага всичко на теб ".

Професията му е фитнес треньор, само че счита, че човек не трябва да се дефинира само посредством работата си. Той самият е взел призванието си драговолно и живее по този начин, както счита за вярно, като се гордее, че може да бъде и " дребна искра светлина за някого в едно комплицирано общество ".

Страхил има вяра, че всичко в този живот се случва за и причина. Вярва и в Бог, и държи всички да го знаят. Пример за подражателство вижда в своите родители, които го обкръжават с обич и поддръжка още от дете.

Отново в детството, само че в ранния му интервал, има потребност от помощ и вярна тенденция. " По една или друга причина, не ги открих. Затова се наложи да изучавам самичък. " С много проби и неточности реализира това, което желае. И откакто съумява, взема решение да сътвори уебсайт, с който " да помогне на всички други като мен, които не знаят от кое място да стартират. " Така се ражда fitbg.net.

 Снимка 369025

Като човек, който захване ли нещо, го довършва до дъно, Страхил ясно дефинира задачите и целите пред този си план. Именно тях той счита за по-важни и от мотивацията, която идва и си отива. " Но когато имаш съответна цел и добре подредени цели, мотивацията идва сама. А резултатите стимулират в допълнение. "

Сайтът страницата във Фейсбук започват през 2012 година Следват три години на упорита работа, с цел да се стигне до идната по-голяма стъпка - сформирането на по-голямата част от екипа на fitbg.net и стартирането на лична линия хранителни добавки. През 2016 година Страхил приключва " Културизъм и фитнес културизъм " в треньорския факултет на НСА и разгласява първата си книга " Мотивирай себе си ". Втората " Трансформирай себе си " излиза през 2017 година

Публикация, споделена от Strahil Ivanov (@fitwithstrahil) на Юли 30, 2016 в 4:27 PDT

Днес акцентът на fitbg.net последователно се променя от тренировките към вярното хранене. Същият развой претърпява и разбирането на Страхил за пътя на всеки към мечтаното (без наложително перфектно) тяло.

" Да, физическата интензивност е значима, само че със знанията и опита през годините разбрах, че в действителност качеството на храната и стресът от всекидневието оказват най-голямо въздействие върху организма. Именно оттова би трябвало да стартира човек, в случай че желае да усъвършенства качеството си на живот. "

 Снимка 369026

Здравословно хранене, управление на напрежението с приятни занимания и задоволително сън. Това съгласно него е сполучливата формула, която ще ни помогне да живеем по-добре и без тренировки. Стига, несъмнено, да сме постоянно физически дейни.

Страхил счита, че разковничето за вярното хранене е в салдото. Самият той обича всичко, само че се старае да се храни разнообразно. Признава си, че най-големият му проблем е шоколадът. А в случай че би трябвало да се откаже от нещо, това ще бъдат: газираните питиета, алкохола, полуфабрикатите и бързите храни.

И в случай че някой е останал с усещането, че животът на Страхил е само тренировки, хранене, писане на книги и отговаряне на мейли и запитвания, то не е тъкмо по този начин. Въпреки че рядко му остава време, Страхил обича да разпуска от напрежението, като се зарежда с разходки, катерене на планини и гледане на филми.

 Снимка 369023

Какви жертви стоят зад едно одобрено име, няколко книги и страница във Фейсбук с над 350 хиляди почитатели?

Жертвите са доста, само че си заслужават. Не желая да влизам в детайлности за тях, избирам да обърна повече внимание на позитивното. Всеки самичък избира по какъв начин да подреди целите си и би трябвало да е подготвен да пожертва нещо, в случай че желае да реализира задачата си.

Аз избрах да бъда това, което съм, и съм благополучен. Уверено мога да кажа, че позитивните страсти и моменти са доста повече от жертвите, които от време на време се постанова да вършим.

Кое свое достижение бихте определили като най-голямото в живота си досега?

Може би доверието на хората. На доста хора! То се печели мъчно, а елементарно се губи. Върху него съм построил и всичко досега, тъй че то постоянно е било преди всичко измежду целите ми. Благодарен на всеки, който има вяра задоволително в мен и в това, което върша.

Каква е разликата сред " трансформирай себе си " и " мотивирай себе си "?

Всичко стартира с осъзнаването на казуса. След това идва мотивацията да се оправиш с него, а най-после - трансформацията. Последната е резултат от мотивацията, взетите решения и вярната информация. Точно по този начин е и разликата в двете ми книги.

Първоначално концепцията беше да стимулирам читателите, да ги накарам да погледнат в себе си и да изяснят казуса, който желаят да решат. А по-късно, с вярната информация, да съумеят и да трансформират себе си.

Това ли е бъдещето на спортуването за поддържане на форма?

Това е част от бъдещето на здравословния живот. Постоянно излизат нови проучвания, нова потребна информация и нови хрумвания и способи, които ни оказват помощ да се оправим с ежедневните проблеми и да подобрим качеството си на живот.

Не сме устроени да стоим по 10 часа на стол, втренчени в екран, заобиколени от бързи храни и от прекалено много стрес.

Затова спортът и вярното хранене сега са, и постоянно ще бъдат, наши мощни съдружници в битката с следствията от актуалния метод на живот. Вярвам, че всеки би трябвало да се замисли върху здравето си и да му обърне нужното внимание.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР