Страхът от зъболекари е нещо истинско, но може да накара

...
Страхът от зъболекари е нещо истинско, но може да накара
Коментари Харесай

Зъболекарите могат да надушат страха ви

Страхът от зъболекари е нещо същинско , само че може да накара доктора да сгреши. Проучване, извършено върху студенти по дентална медицина, демонстрира, че зъболекарите могат да усетят по кое време пациентите им са обезпокоени или уплашени . А това е допустимо да усили шанса за неточност.
 
Предишни проучвания посочваха, че хора, които изпитват мощни страсти , в частност отрицателни, могат посредством потта си да повлияят на другите към тях.
 

„ Това е първото същинско доказателство, че химическите сигнали, скрити в нашето тяло, които се демонстрират посредством потта ни, могат да повлияят на нашите страсти, както и на хората към нас “, споделя Валентина Парма от интернационалното учебно заведение на напреднали проучвания в Триесте, Италия , пред списание " Ню Сайънтист ".
 
За да потвърди, че потта ни може да провокира безпокойствие екипът на Парма събрал 24 студенти по дентална медицина . Всеки един от тях дарил по две тениски. Едната е била носена, когато студентът е бил на тежък изпит, а другата - до момента в който е бил в спокойна лекция. Тениските били напръскани с препарати, които обезвреждат миризмата на потта.

След това разделили студентите и ги помолили да извършат няколко процедури върху манекени, които носели облеклата. Изследователите оценявали представянето им. Студентите, които получили манекени с тениска, която е била носена при стресови условия, се справили доста по-зле и допускали неточности, които могат да навредят на зъбите на пациентите.-->

Затова Парма има вяра, че нейното изследване потвърждава, че безпокойството може да провокира страсти у хората , които са го подушили.
 
Тя към момента не е изпитала теорията си върху практикуващи отдавна зъболекари, само че се надява, че експертите ще извърнат внимание на проучването й и ще положат повече грижи за пациентите си. „ Не считам, че можем да създадем дезодорант, който да прикрие безпокойството, в случай че не създадем подобен, който да работи на молекулярно равнище “, споделя Палма.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР