Страхът от такова правителство (между ПП и ГЕРБ, бел. ред.)

...
Страхът от такова правителство (между ПП и ГЕРБ, бел. ред.)
Коментари Харесай

Доц. Малинов, политолог: Тъмни сили се опитват да разрушат постигнатото между ПП и ГЕРБ

Страхът от такова държавно управление (между Политическа партия и ГЕРБ, бел. ред.) е предизвикан много преди изборите. Трябва да се резервира хладнокръвие, първите две сили са създали ход, който ще е добър за България, а към този момент тъмни и невидими сили вършат всичко допустимо, с цел да го предотвратят. Това разяснява в ефира на Българска национална телевизия политологът доцент Светослав Малинов.

Той добави, че опасенията за съставянето на постоянно държавно управление са от много от дълго време и окуражи политиците от двете водещи обединения да довършат започнатото, уточнявайки, че има задоволително насъбран опит по света по отношение на ротационните ръководства.

Първият министър председател, който е контрактуван, е от втората политическа мощ (акад. Денков, бел. ред.), а това е огромен жест, който демонстрира, че всички са се трансформирали, даже Бойко Борисов. Промяната е реалност. Просто това е единствената формула, която може да проработи в сегашната обстановка, сподели още доцент Малинов.

Експертът обаче подсети, че това е краткотрайно помирение сред Политическа партия и ГЕРБ в името на общия интерес, а не брак за четири години.

„ Ако не се резервира интегритета на Политическа партия и вътре надделят центробежните процеси, понижават възможностите за сформиране на държавно управление. Този следващ епизод наподобява като режисура, в която има не една, а доста пушки, с една съществена цел да се блокират всички парламентарни процедури, освен тази за сформиране на държавно управление “, уточни от своя страна социологът Боряна Димитрова.

Тя прикани Политическа партия да бъде по-внимателна в кадровата си политика, визирайки Радостин Василев, за който показа, че на него не може да се разчита и го определли като " бомба със закъснител ".

На България ѝ би трябвало постоянно държавно управление, с цел да работи в границите на парламентарната народна власт. Няма ли държавно управление, нямаме изпълнителна власт, тъй като сегашната изпълнителна власт е безконтролна, добави социологът.

По думите ѝ, с цел да има по-малко напрежение сред Политическа партия и ГЕРБ, би било хубаво в проектокабинета " Денков-Габриел " да участват повече специалисти и по-малко политически лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР