Страхът от разболяване от коронавирус ограничи контактите ни с хора,

...
Страхът от разболяване от коронавирус ограничи контактите ни с хора,
Коментари Харесай

Фатални грешки, които правим по време на пандемията, без да осъзнаваме

Страхът от разболяване от ковид ограничи контактите ни с хора, накара ни да останем вкъщи и да бъдем извънредно внимателни. Но даже и да си мислим, че подхващаме всички вероятни ограничения, шансът да създадем неточност не е дребен.
Вероятно най-голямата неточност, която вършим е да си мислим, че нещо такова не може да се случи навръх нас. Но, защото това е нов вирус, тялото ни няма антитела, които могат да го преборят, което значи, че никой не е предпазен.
За да поддържате организма си мощен не би трябвало да забравяте и да се грижите за имунната си система.
В момента е доста значимо да хапвате плодове и зеленчуци, които са богати на витамин С и Е и да не вярвате на различната медицина, тъй като към момента няма лек против COVID-19.
Друга неточност, която вършим е да не мислим какво пипаме. Да, в естественото си всекидневие може би не мислим какви микроби има върху копчето на асансьора, входната врата на блока или магазина, само че по време на пандемия би трябвало да не забравяме да мием непрекъснато ръцете си.
Освен рестриктивните мерки от светът отвън дома ви, пробвайте се да разграничите подправените от същинските вести, както и не вярвайте на тайни теории.
Всичко това може да ви натовари душевен, само че колкото и да е мъчно сега да не се виждаме със фамилията и приятелите си, бъдете виновни и мислите за здравето на близките.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР