Страхът на президента Радев да провежда консултации е свързан с

...
Страхът на президента Радев да провежда консултации е свързан с
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Жалко е, че Радев се осмели за консултации едва на петата година

Страхът на президента Радев да организира съвещания е обвързван с неудачното привикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Това сподели за ролята на президентските съвещания в изборния развой в предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Румяна Коларова, политолог и консултант от екипа на президента Росен Плевнелиев.

Според нея консултациите са положителен ход, който притегля вниманието на медиите към президентската институция, само че и утвърждава процедура, която предшествениците на Радев използваха доста дейно.

„ Жалко е, че президентът Радев се осмели или се сети да прибегне до този инструмент чак на петата година от своя мандат. Той обаче заслужава и да бъде поздравен, тъй като консултациите са силата на една президентска институция и демонстрират престижа на президента. Предполагам, че този боязън на Радев да организира съвещания е обвързван с неудачното привикване на Консултативния съвет по национална сигурност. Дори имахме един случай, при който консултативният съвет не се състоя, тъй като участниците в него не пристигнаха, просто не участваха “, изясни тя.

Според проф. Румяна Коларова това е бил един от първите сигнали за институционалният раздор, който сега е забележим и не носи изгода за никого.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР