Страхът, че домашните любимци могат да са преносители на коронавирус,

...
Страхът, че домашните любимци могат да са преносители на коронавирус,
Коментари Харесай

В условията на коронавирус: Домашните любимци не са заплаха за нас

Страхът, че домашните любимци могат да са преносители на ковид, накара доста притежатели на такива да ги изоставят, макар че досега няма данни вирусът да може да се предава от животно на човек.

"Животните са нашите са спътници, те са част от нашите фамилии. В тези условия на изолираност се усещат малко по-щастливи, тъй като имаме повече време, което да им отделим на тях ", разяснява пред Bulgaria ON AIR ветеринарят от Фондация "Четири лапи " доктор Марина Иванова.

Тя прикани хората да не се паникьосват в тази необикновена обстановка и бе безапелационна, че домашните любимци не са опасност за нас.

Николова показа още, че във фондацията получават повече сигнали за хора, които се разхождат в парковете, в сравнение с за такива стопани, които изоставят любимците си.

Тя обърна внимание и на обстоятелството, че в действителност има растеж на искащите да осиновят животно.

"Самите домашни любимци са щастливи от обстановката. Трябва обаче да помислим по какъв начин ще преминем към естествения метод на живот. Да не прекаляваме с грижите сега, тъй като животните бързо привикват, дано не променяме държанието си към тях, обвързвано с това, че сме у дома ", моли ветеринарят пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Марина Иванова сега е под карантина в дома си поради пътешестване до Мианмар. Тя прикани всички да съблюдават наложените ограничения и показа, че Министерство на вътрешните работи прави инспекции дали завърналите се от чужбина са си у дома.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2338  Караниколов предизвести бизнеса за 40-те %: По-добре да не лъжат Караниколов предизвести бизнеса за 40-те %: По-добре да не лъжат  Гърция чака облекчение на рестриктивните мерки най-рано от края на април Гърция чака облекчение на рестриктивните мерки най-рано от края на април  Болницата в Нова Загора търси финансова помощ за дезинфектанти и защитни средства Болницата в Нова Загора търси финансова помощ за дезинфектанти и защитни средства
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР