Страх у политическата класа от това суверенът да им взема

...
Страх у политическата класа от това суверенът да им взема
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Страх ги е, президентска република ще им вземе властта

Страх у политическата класа от това суверенът да им взема властта, съзря водачът на " ИТН " (ИТН) Слави Трифонов. В собствен пост във фейсбук Трифонов още веднъж отбрани концепцията за промяна на модела на ръководство у нас от парламентарна в президентска република и упрекна политиците в липса на морал.

" Президентските републики на никое място не унищожават парламентаризма. Напротив - в една президентска република Народното събрание има доста огромна стойност, тъй като управлява властта на президента ", написа водачът на Има Такъв Народ и дава образец с формата на ръководство на Франция, Полша, Кипър и други страни.

По думите на Трифонов сегашните политици, които приказват срещу президентската република, не желаят суверенът да им вземе цялата власт и да я раздели обективно сред президентството и Народното събрание.

" И като ми приказват за еднолична власт, 11 години ръководството на Бойко Борисов какво беше? Еднолична власт на министър-председателя, с която се съобразяваха всички управляващи. Та нали за това в този момент ГЕРБ са токсични? ", пита водачът на Има Такъв Народ и добавя, че сегашната политическа власт, която приказва срещу президентската република, е като историята за крадеца, който крещи “Дръжте крадеца ”.

По-рано денем контактната група на някогашния президент Росен Плевнелиев и някогашния външен министър Соломон Паси разгласи, че ще внесе за гласоподаване в Народното събрание декларация, в която се осъжда концепцията за смяна на управническия модел у нас от парламентарна в президентска република.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР