Страх, че хората на Миню Стайков ще унищожат доказателства затвори

...
Страх, че хората на Миню Стайков ще унищожат доказателства затвори
Коментари Харесай

Страх, че хората на Миню Стайков ще унищожат доказателства затвори заводите му в Карнобат

Страх, че хората на Миню Стайков ще унищожат доказателства затвори заводите му в Карнобат. Както Burgas24.bg заяви по-рано, организация " Митници " е направила инспекция на данъчни хранилища в региона на Карнобат за произвеждане на алкохолни питиета. Митничари запечатаха заводите на Миню Стайков.

В данъчни хранилища в региона на Карнобат са открити доста нарушавания. Последва и недоволството на служащи от заводите. С цел опазване на доказателства е разпоредено запечатване на складовете за първичен период от 48 часа. Мярката може да бъде продължена с определение от способния съд, оповестиха от организацията.

Какво се случи

Тази заран са запечатани три данъчни склада – спиртоварната, фабриката за виновност и бутилиращото произвеждане във Венец. Според управлението на " Винпром Карнобат " не им била показана писмена заповед за акцията. Твърдят, че тя напрактика оставяла близо 3 хиляди души без работа, информира NOVA.

" По устно разпореждане  се споделя, че се затваря завода ", споделя Жанета Димитрова, която е чиновник там. На територията на компанията митничари и жандармеристи има още от 6 септември, когато при спецакция беше задържан притежателят Миню Стайков.

" Ние от 20 дни сме в непрекъснати инспекции от митиницата и на процедура ние не можем да работим. Всеки ден се почва с едно и също - не могат да влизат камиони. Жандармерията ни сподели - не могат да излизат. След 2 часа нещата се пооправят. Ние почваме  да работим, само че в този момент нашите хора  не могат да работят тъй като ето ги шефовете всичките.Те не могат да работят, тъй като митничарите непрекъснато ги викат ", описа комерсиалният шеф Емил Пилев. Митничарите не пожелаха да кажат каква е повода за затварянето на заводите.

Работниците във Винпрома обаче недоволстват от неналичието на информация за  бъдещето си.

" Остават семейстата ни без заплати, децата ни без пари, възпитаници има, доста хора  са със кредити и заеми ", споделя Стоянка Георгиева.

" Значи ние сме готови  просто на протестни дейности, затваряне на пътища, безусловно всичко ", заканва се Жанета Димова. И служащите разположиха земеделска техника край главните пътища в региона.

Как се стигна дотук

При акция на Специализираната прокуратура на 5 септември бяха задържани алкохолният необут Миню Стайков и още 10 души.

Разследващите влязоха в три от компаниите на предприемача -  " Винпром Карнобат ", " Сис Индъстрийс " и " Топаз мел " в София и Карнобат. Разследването е по отношение на пране на пари и укриване на налози.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР