Стою Стоев от Продължаваме Промяната – Демократична България“ бе избран

...
Стою Стоев от Продължаваме Промяната – Демократична България“ бе избран
Коментари Харесай

Стою Стоев от ПП-ДБ оглави правната комисия, като част от джентълменското споразумение

Стою Стоев от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ бе определен за ръководител на непрекъснатата парламентарна Комисия по правни въпроси. Точката бе включена в дневния ред в сряда. При гласуването нямаше диспути, 123 гласа бяха „ за “ (ГЕРБ и ПП-ДБ), 60 „ срещу “ и 38 „ въздържал се “.

Избирането на Стоев за началник на комисията е част от така наречен сред ГЕРБ и ПП-ДБ. ПП-ДБ поддържаха избирането на Росен Желязков от ГЕРБ за ръководител на Народното събрание, като получават правната комисия. След три месеца, в случай че към момента Народно събрание съществува, народен представител от ПП-ДБ би трябвало да застане отпред на Народното събрание, а от ГЕРБ - на правната комисия. ГЕРБ обаче забавиха своята част от съглашението. Миналата седмица точката за ръководител на комисията и се разбра, че ГЕРБ чака поддръжка от " Продължаваме промяната-Демократична България " за кабинета на Мария Габриел , с цел да получат комисията.

В сряда водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели след избора, че през днешния ден са посочили на „ Продължаваме промяната - Демократична България “, че може да им се има доверие, като са изпълнили уговорката си – така наречен " джентълменско съглашение ". " Гласувахме ръководителя на правната комисия, тъй че нямат претекст да споделят, че има рецесия в доверието ", добави водачът на ГЕРБ. Липсата на доверие беше посочена от Кирил Петков , като при диалозите с Мария Габриел в петък.

Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ не останаха удовлетворени от метода по който беше определен Стоев.
„ Събрали се две групи, решили си, ротират се... "
" Смятам, че не е допустимо и не е редно в българския парламент по този метод да се избират ръководители на комисии ", сподели Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия. Според него в дългата традиция на българския парламент резултатът от образуването на комисии постоянно е бил на база единодушие, реализирано сред парламентарните групи, или на база на ръководещо болшинство..

„ Събрали се две групи, решили си, ротират се и на процедура вие разкъсвате единството на Народното събрание “, сподели Вигенин.

Тошко Йорданов от „ ИТН “ сподели, че това, което са следили сега, и против което са дали своят вот, е „ следващото унизително отношение на две парламентарни групи към целия парламент, към българския народ “, тъй като същите тези две парламентарни групи са изгубили три седмици да се надлъгват с правене на държавно управление.
" Човек с дела... "
“Човек с дела, висок професионализъм и подготвен да работи за смяната в България. Това е Стою Стоев – депутат от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ от 17-и МИР-Пловдив ”, написа в биографията на Стоев, публикувана от пресцентъра на Политическа партия.

Стоев е част от контактната група, която дефинира законодателните цели пред 49-ото Народно събрание. Според партията Стоев е един от опитните им адвокати, който е създател и съвносител на редица законопроекти.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР