Стойността на златото в понеделник сутринта се понижава, след като

...
Стойността на златото в понеделник сутринта се понижава, след като
Коментари Харесай

Цената на златото пада, расте търсенето на по-рискови активи

Стойността на златото в понеделник сутринта се намалява, откакто възобновяване на международните фонови пазари докара до понижаване в търсенето на по-сигурни активи, какъвто е благородният метал.

Днес при започване на търговията цената на априлските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се намали с 3,95 $, или с 0,3%, до 1298,95 $ за тройунция. Цената на майските фючърси за среброто спадна с 0,33%, до 15,27 $ за унция.

Инвеститорите отдават желание на рискови активи, за което свидетелства подемът на международните фондови тържища. Американските пазари приключиха търговията в петък с растеж, освен това показателите S&P 500 и Nasdaq доближиха оптимални равнища от началото на октомври 2018 година на фона на борсовия оптимизъм. След тях в понеделник порастват и фоновите пазари в Азия.

В същото време основно събитие за пазарите през тази седмица е съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати на 19 и 20 март. Анализаторите чакат, че регулаторът ще остави базовата лихвена ставка в диапазона 2,25-2,5%, правейки пауза във втвърдяването на паричнокредитната си политика на фона на забавянето на растежа на международната стопанска система.

Това може да окаже отрицателно въздействие върху $ и надлежно да докара до повишаване а цената на златото.

Главният пазарен пълководец на CMC Market,s, Майкъл Маккарти, сподели за Ройтерс, че това ще бъде значима среща на Фед, отчитайки, че при започване на годината регулаторът огласи по-мек метод в паричната си политика.

След януарското си съвещание Фед акцентира, че в светлината на световните стопански и финансови условия и понижения инфлационен напън, запасът ще подходи по-внимателно към промени в своята политика.

От това вложителите си направиха извод, че американската централна банка ще спре процеса на сгъстяване на парична политика, в границите на която увеличи главните лихвени ставки четири пъти през 2018 година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР