Стойността на златото спада в понеделник сутринта след засилването на

...
Стойността на златото спада в понеделник сутринта след засилването на
Коментари Харесай

Стойността на златото се понижава

Стойността на златото спада в понеделник сутринта след усилването на курса на $ към международните валути, сочат данните от търговията. Американската валута нараства на фона на комерсиалните опасения и в очакване на решението на Федералния запас на Съединени американски щати във връзка с по-нататъшната парична политика.
Цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex се намали с 0,12 % до 1999,9 $ за тройунция.
Стойността на декемврийския фючърс за среброто спадна с 0,83 % - до 14,24 $ за унция.
Индексът на $ (l кошницата от валути на шестте страни съществени търговски сътрудници на Съединени американски щати ) пораства с 0,05% до 94,27 пункта.
Сред играчите на пазара главното внимание остава ориентирано към опасенията, свързани с изострянето на комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай. В понеделник влизат в действие митата в размер от 10% върху артикули от Китай на стойност от 200 милиарда $ годишно. В отговор Китай разгласи, че вкарва мита в размер от 10% и 15 % върху импорт на американски артикули на стойност от 60 милиарда $.
Вниманието е ориентирано и към следващото съвещание на Федералния запас на Съединени американски щати, което би трябвало да се организира на 25 и 26 септември. Повечето анализатори предвиждат повишение на главната рента до 2-2,5% от актуалните 1,75-2%. Лихвата към този момент бе нараснала два пъти през тази година, което е в поддръжка на курса на $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР