Стойността на златото намалява в понеделник в очакване от страна

...
Стойността на златото намалява в понеделник в очакване от страна
Коментари Харесай

Златото поевтинява


Стойността на златото понижава в понеделник в очакване от страна на вложителите на съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, което ще се състои по-късно през седмицата. Очакването е обвързвано и с назначението на нов началник на запаса.
Цената на декемврийския фючърс за златото на борсата в Ню Йорк Comex спадна с 1,55 $ до 1270, 25 $ за тройунция.
Цената на декемврийския фючърс за среброто се намали до 16,75 $ за унция.

Пазарът обръща внимание на поредност от стопански събития в Съединени американски щати.

Заседанието на Федералния запас е планувано за 31 октомври – първи ноември, като упованието е за опазване от страна на регулатора на лихвеното равнище от 1-1,25 % годишно.

Силните статистически данни на Съединени американски щати покачиха увереността на вложителите от покачване на лихвените равнища към края на годината. Реалният растеж на Брутният вътрешен продукт на страната през третото тримесечие на 2017 година съгласно първичните оценки ще е от порядъка на 3 % в годишно изражение, при прогноза от 2,5%.

Златото е сензитивно към повишение на лихвените равнища от страна на регулатора, защото това води и до повишаване на $. От своя страна това може да се отрази в намаляване на цената на търгуваното в американска валута злато, като понижи търсенето от страна на вложителите, притежаващи непозната валута.

Едно от най-големите упования на играчите на пазара е обвързвано с упованието на назначението на новия началник на Федералния запас. Предизвикателството е огромно, заради желанието на президента Тръмп да не преназначи на този пост настоящият досега началник на запаса Джанет Йелън. В частност отновия началник на запаса зависи финансовата политика на страната, а и отражението върху интернационалните пазари като цяло.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР