Стойността на златото демонстрира положителна динамика в понеделник сутринта, след

...
Стойността на златото демонстрира положителна динамика в понеделник сутринта, след
Коментари Харесай

Златото поскъпва


Стойността на златото показва позитивна динамичност в понеделник сутринта, откакто статистиката за пазара на труда в Съединени американски щати от петък подкрепя отслабването на $ във връзка с главните международни валути, сочат данните от търговията.

Цената на августовския фючърс за златото на борсата Comex в Ню Йорк тази заран се усили с 6,5 $ или 0,52 % до 1262,4 $ за тройунция- Стойността на септемврийския фючърс за среброто набъбна с 0,88 % до 16,21 $ за унция.

Индексът на курса на $ (курсът на $ към кошницата от валути на шестте страни, съществени търговски сътрудници на Съединени американски щати ) понижава с 0,18 % до 93,87 пункта.

Министерство на труда на Съединени американски щати в петък заяви, че почасовото възнаграждение в страната през месец юни е повишено с 2,7 % в годишно изражение и съставлява 26,98 $. Според редица анализатори, слабият растеж приказва за сдържан инфлационен напън, което малко понижава упованията за интензивно покачване на лихвата от страна на Федералния запас на Съединени американски щати. Това оказва позитивно въздействие върху курса на $, като от своя страна би намалило цената на търгуваното в долари злато, намалявайки търсенето му от страна на вложителите, притежаващи непозната валута.

Определено въздействие върху настроенията на играчите на пазара не престават да оказват опасенията, свързани с комерсиалните връзки сред Съединени американски щати и Китай. В петък влязоха в действие митата от 25 %, засягащи вносът на артикули от Китай в Съединени американски щати за сумата от към 34 милиарда $ годишно. Министерството на търговията от Китай в отговор съобщи, че Съединени американски щати са нарушили разпоредбите на СТО и са поставили началото на най-голямата в историята комерсиална война. В отговор Китай вкара ответни ограничения, като дефинира вносни мита от 25 % за вноса на разнообразни американски артикули. Анализаторите от MarketWatch допускат, че вероятни нови мита може да окажат поддръжка на $ и да лимитират растежа на цената на златото.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР