Стойността на ваксината Спутник V ще е значително по-ниска от

...
Стойността на ваксината Спутник V ще е значително по-ниска от
Коментари Харесай

От Русия: Цената на ваксината Спутник V ще е много по-ниска от тази на Moderna и Pfizer

Стойността на имунизацията Спутник V ще е доста по-ниска от тези на имунизациите на Pfizer и Moderna, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС. Тя се базира на известие в акаунт в Туитър на съветската ваксина.

" Обявените цени от 19, 5 $ за една доза от имунизацията на Pfizer и от 25-37 $ за доза от имунизацията на Moderna в действителност значат, че цените ще са 39 $ и 50-74 $ на човек, защото са нужни по две дози. Цената на Спутник V ще е доста по-ниска ", се споделя в туита.

Представител на Руския фонд за директни вложения съобщи пред публицисти, че цената на Спутник V ще бъде оповестена идната седмица.

Translating pharma lingo: the announced price of Pfizer of $19.50 and Moderna of $25-$37 per dose actually means their price of $39 and $50-$74 per person. Two doses are required per person for the Pfizer, Sputnik V and Moderna vaccines. The price of Sputnik V will be much lower.
— Sputnik V (@sputnikvaccine)

Ваксината против COIVD-19, създадена от Държавния теоретичен център по вирусология и биотехнологии " Вектор ", влиза в употреба за жителите от 1 януари 2021 година, оповестиха преди седмица от Държавния указател на медикаментите към Министерството на здравеопазването на Русия.

Президентът Владимир Путин разгласи, че имунизацията е получила позволение за стартиране на пазара, откакто клинични изпитвания са извършени върху 100 доброволци, а центърът ще стартира следрегистрационни проучвания в разнообразни райони на страната с присъединяване на още 40 000.

Вчера, първа в Европа, Унгария внесе 10 дози от съветската ваксина. Страната ще организира клинични проби на продукта и след това ще реши дали да го приложи върху своето население. Европейска комисия изрази опасения по този мотив, откакто по-рано утвърди контракт с фармацевтичните компании BioNTech и Pfizer. Той покрива покупката на 300 милиона дози, незабавно откакто имунизацията получи утвърждение, че е безвредна и ефикасна против COVID-19.

Руската ваксина обаче ще бъде изпитвана и създавана и в още страни по света, в това число Бразилия, Мексико, Обединените арабски емирства, Филипините.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР