Стойността на сметките за ток се превърна в актуален въпрос

...
Стойността на сметките за ток се превърна в актуален въпрос
Коментари Харесай

В Дупница се оплакват от смяна на електромери

Стойността на сметките за ток се трансформира в настоящ въпрос и в Дупница. Въпросът е на дневен ред, по традиция, главно във Фейсбук, където жителка на града показа историята си за това по какъв начин от ЧЕЗ са ѝ смени електромера. Ето какво написа тя:
" Здравейте, ЧЕЗ към този момент смениха ли ви електромерите? Ще разберете, откакто го създадат. Хората и не чакат сходно нещо. Днес ги сменяха на нас, оставиха без ток семействата за много време и са навъртели стотина киловата за негативно време с тези " нови " електромери!?. И за какво въобще ги сменят? Защо е без предизвестие? После ще ни карат ние да ги плащаме, а къде го има това някой да те кара наложително да си купуваш нещо?! ".
След публикуването на поста стартира серия от мнения, като съгласно доста от жителите на града, след промяната на електромерите, сметката им се е нараснала с над 50 лева
" Нашият електромер също е бил заменен без да разберем. Миналата седмица имаше подхвърлено писмо пред вратата, с което ни уведомяват, че са направили тази активност началото на декември... " - написа друга жена.
След промяната на електромери, жителите на града започнаха всеобщо да се питат един различен на какво се отопляват и да мислят други разновидности, с които да обезпечат по-малка консумация. " Сметка за ток, колкото минимална заплата! Една сметка-една заплата! " - приключва полемиката трета жена.
На уеб страницата на ЕРП-то дават отговор на въпросите дали може да бъде заменен електромера без наше наличие.
" Съгласно член 43, алинея (4) от Закона за измерванията, периодичността на инспекциите на електромерите се прави на избран интервал или след ремонт на средство за премерване и се регламентира със заповед на ръководителя на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). За да бъдат спазени условията на българското законодателство, обвързвано със промяна на измервателно устройство, е належащо същата да бъде осъществена в наличието на потребителя или негов представител. При подмяната на средството за комерсиално премерване (СТИ) се сформира констативен протокол, в който се отразяват показанията на демонтирания и инсталирания електромер, според които, се остойностява количество използвана електрическа енергия на адреса. "
Дали обаче това се съблюдава поради недоволството - остава неразбираемо!







Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР