Стойността на петрола сорт Brent премина котата от 87 долара

...
Стойността на петрола сорт Brent премина котата от 87 долара
Коментари Харесай

Рекордно скъп петрол от над 7 години насам

Стойността на петрола вид Brent мина котата от 87 $ за барел първи път от над 7 години - октомври 2014 година Това сочат данните на огромните интернационалните тържища, представени от РИА Новости.

Към 5,41 българско време сортът Brent се е търгувал на равнища от $84,31, което е покачване с 0,84%. Северноамериканският вид лек нефт WTI пък е коствал $84,38, което пък от своя страна е скок с 1,3%.

За повишението на цената на " черното злато " способстват и рестриктивните мерки, наложени върху добива от страните от ОПЕК и Руската федерация, които през май 2021 година се съгласиха да слагат граница от 9,7 милиона барела на денонощие. С оглед стабилизиране на пазарната обстановка добивът бе повишен с 400 хиляди барела на ден, като проектите са към септември 2022 година да се стигне назад до предходните равнища.

Друг фактор, който в кратковременен проект може да повлияе доста на цената на петрола са данните за нефтените ресурси на Съединените щати, които следва да бъдат оповестени обществено в четвъртък. Към 7 януари комерсиалните ресурси в Съединени американски щати бяха на най-ниските си от октомври 2018 година равнища.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР