Стойността на откритите запаси на природен газ край Кипър може

...
Стойността на откритите запаси на природен газ край Кипър може
Коментари Харесай

Откритото газово находище в Кипър е изчислявано на между 30 и 40 милиарда долара

Стойността на откритите ресурси на природен газ край Кипър може да бъде сред 30 и 40 милиарда $. Това демонстрират първични калкулации, представени от локалното издание Cypriot Phileleftheros и от Kathimerini.

Вчера американският водач в енергийния бранш ExxonMobil заяви, че са били открити находища на синьо гориво наоколо до кладенеца Glaucus-1, като по предварителна оценка общият размер е сред 142 и 227 милиарда кубични метра.

От локалните медии пресмятат, че това количество би било задоволително, с цел да покрие потреблението на природен газ на острова за 200 години.
 Откриха нови огромни ресурси от природен газ край Кипър
Откриха нови огромни ресурси от природен газ край Кипър

По предварителна оценка те могат да доближат над 200 милиарда куб. метра

През идващите месеци следва ExxonMobil да извършат по-задълбочен разбор, с цел да дадат изчерпателна информация за капацитета на находището.

Експерти от консултантската компания Wood Mackenzie са коментирали пред Reuters, че размерът на открития природен газ е доста по-голям от този в находището " Калипсо ", което се експлоатира от италианската ENI и френската Total.

В актуалният план 60% са благосъстоятелност на кипърското дъщерно сдружение на ExxonMobil, а останалата част държи Qatar Petroleum.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР