Стойността на криптовалутата XRP отбеляза забележителен ръст от близо 80%

...
Стойността на криптовалутата XRP отбеляза забележителен ръст от близо 80%
Коментари Харесай

XRP може да стигне нов рекорд още през 2024 година – ето защо

Стойността на криптовалутата XRP означи незабравим растеж от близо 80% от началото на годината - покачване, което мнозина изясняват с позитивното решение на окръжния съд на Съединени американски щати по делото SEC против Ripple. 

По време на бичия пазар през 2021 година XRP не доближи исторически връх, което значително се дължи на продължаващите правни проблеми, свързани със SEC.

Въпреки това има оптимизъм, че криптовалутата може да доближи нови върхове през 2024 година, подхранван от упованията за по-широка бича вълна в крипто бранша. Този предстоящ скок може да се дължи на фактори като евентуалното въвеждане на ETF за Биткойн ( BTC ) и халвингът на BTC, плануван за април 2024 година

Въпреки че Ripple си обезпечи удобна присъда на равнище областен съд, правната борба с Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) ескалира до Върховния съд на Съединени американски щати. Ако висшият съд повтори сходно решение, заявявайки, че продажбите на XRP на клиенти на дребно не нарушават законите за скъпите бумаги, това може да провокира бързо приемане и следващо повишение на цените на XRP.

Освен това неотдавнашното партньорство на Ripple с Mastercard доста увеличи профила на компанията във финтех бранша, съпроводено от съдействие със структури като японската SBI Holdings. Очаква се разширението на партньорствата да окаже позитивно въздействие върху цената на XRP.

XRP е изключително желана за трансгранични парични преводи – индикатор, който се чака да нарасне през идващите години. Смята се, че удобно решение на Върховния съд може в допълнение да подтиква приемането на монетата от потребителите.

Въпреки че понастоящем XRP е с над 80% по-ниска от пиковата си стойност от $3.40 през януари 2018 година, което беше преди съвсем шест години, има оптимизъм, че при идващия бичи напредък XRP може да възвърне пропуснатото по време на пазарния скок през 2021 година Към момента на писане на публикацията монетата се прави оценка на към $0.62, което отразява 78% растеж за годината.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР