Стойността на евентуална сделка възлиза на 4 милиарда долараVMware е

...
Стойността на евентуална сделка възлиза на 4 милиарда долараVMware е
Коментари Харесай

VMware се опитва да купи Pivotal Software

Стойността на възможна договорка възлиза на 4 милиарда $

VMware е на път да погълне Pivotal Software за 4 милиарда $ (снимка: VMware)

Разработчикът на програмен продукт за виртуализация VMware е на път да купи Pivotal Software. В момента двете компании, които са част от групата Dell Technologies, водят договаряния, съгласно документи, показани от Dell на регулаторните органи.

Сделката се разисква от специфични комисии в бордовете на VMware и Pivotal. По-конкретно, преглежда се опцията за изкупуване на всички акции от клас A на Pivotal в послание на цена от 15 $ за брой, като VMware има намерение да заплати цялостната сума със лични средства (без подмяна на свои скъпи книжа).

Специалната комисия в борда на VMware прикани Dell да обмени акции от клас B на Pivotal за акции от клас A на VMware. Основателят на Dell Майкъл Дел и компанията имат 131,3 милиона акции от клас B на Pivotal, до момента в който VMware има 44,2 милиона акции от клас B на Pivotal.
още по тематиката
Pivotal се прави оценка на 4 милиарда $. Цената, предлагана от VMware, е с 81% по-висока от главния курс на котировките на компанията при привършване на борсовата търговия в сряда, 14 август.

След като се появи информация за сливането, акциите на Pivotal се покачиха с 63% до $13,6 за брой, до момента в който скъпите бумаги на VMware паднаха с 3% до $148,25 за брой. Котировките на Dell се намалиха с 1,65% до $47,8. От началото на 2019 година акциите Pivotal са изгубили 49% от цената си.

Основана през 1989 година, Pivotal предлага услуги и програмен продукт за ръководство на планове Pivotal Tracker, който се употребява от повече от 240 хиляди клиента, включително Twitter, Best Buy, Groupon, Salesforce EMI, Urban Dictionary, Linden Lab и други

На 20 април 2018 година Pivotal стана обществена компания. В първия ден на търговията на Нюйоркската фондова борса (NYSE) акциите на компанията нарастнаха с 5%, а пазарната й капитализация доближи 4 милиарда $. Според основния изпълнителен шеф Робърт Ми, Pivotal е възнамерявала IPO от 2013 година, когато стартира да работи без значение от EMC.

За тримесечния регистриран интервал, завършил на 3 май 2019 година, чистата загуба на Pivotal Software възлиза на 31,7 милиона $, което е леко понижение в съпоставяне със загубата от 32,5 милиона $ година по-рано. Приходите на компанията набъбнаха с 19%, достигайки 185,7 милиона $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР