Стойността на двата основни сорта петрол в сряда се повиши

...
Стойността на двата основни сорта петрол в сряда се повиши
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след скока на цените в сряда


Стойността на двата съществени сорта нефт в сряда се увеличи доста, като наблюдаващите отдават това на данните за понижението на запасите от горива в Съединени американски щати – рекорден спад от 2016 година

Според данните от търговията на 26 юни договорът за август за петрола вид Brent на борсата ICE Futures набъбна с 1,44 $ или 2,21 % - до 66,49 $ за барел.

Августовският фючърс за WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) се усили с 1,55 $ или 2,68 % - до 59,38 $ за барел.

Тази заран цените на двата съществени сорта започват с намаляване.

Августовският фючърс за петрола вид Brent на борсата ICE Futures поевтинява с 0,31 $ или 0,47% - до 66,18 $ за барел.

Стойността на фючърса за WTI за август на NYMEX спада с 0,33 $ или 0,56 % - до 59,05 $ за барел.

В сряда двата сорта сложиха нов връх, надхвърляйки равнището от края на месец май.

Увеличението на цените в сряда стартира след публикуването на данните от отчета на министерство на енергетиката на Съединени американски щати за спад на запасите от нефт в страната през предходната седмица с 12,79 млн. барела и е най-високият ритъм на намаляване от септември 2016 година

На терминала в Кушинг, където се съхранява петролът, търгуван на NYMEX, запасите са спаднали с 1,75 млн. барела. Освен това запасите от бензин в Съединени американски щати през предходната седмица са се намалили с 1 млн. барела, а на дестилати – с 2,4 млн. барела.

Добивът на нефт в Съединени американски щати е понижен със 100 хиляди барела дневно – до 12,1 млн. барела дневно.

Влияние върху петролния пазар оказаха изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за вероятността от въвеждането на спомагателни мита върху стоките от Китай, в случай че по време на срещата му в границите на G20 с ръководителя на Китайската Народна Република Си Дзинпин в Осака не реализиран договореност по комерсиалните въпроси.

„ Планът Б се заключава в това, че всеки месец ще взимаме от Китай милиарди $ и ще търгуваме все по-малко с него “, разяснява Тръмп пред телевизия Fox.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР