Стойността на двата основни сорта петрол продължава положителната си тенденция,

...
Стойността на двата основни сорта петрол продължава положителната си тенденция,
Коментари Харесай

Цената на петрола продлъжава да расте, Bent се търгува над 62 долара за барел


Стойността на двата съществени сорта нефт продължава позитивната си наклонност, откакто в петък надвиши равнището от 62 $ за барел. Повишението на цената се дължи на упованията за продължение на договорката за понижаване на добива на нефт сред страните членки на ОПЕК и отвън картела.

Цената на контракта за януари за петрола вид Brent на борсата ICE Futures тази заран започва от 62,27 $ за барел, за малко се увеличи до 62,4 $ и в ранните утринни часове продължава да се търгува на равнището от 62,30 $ за барел или нарастване от 0,353 %.
Котировката на декемврийския контракт за петрола вид WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) също пораства, откакто в петък надвиши равнището от 54 $ за барел. Цената на контракта за декември се усилва с 0,32 %, като започва от 55,98 $ за барел и в ранните утринни часове контракта за декември на NYMEX се котира при 55,82 $ за барел.

Анализаторите считат, че цената от 60 $ за барел е добра, само че надвишаването й към този момент може да е риск за ОПЕК, защото ускорява рентабилността от добива на шистов нефт в Съединени американски щати.

ОПЕК също така е изправен и пред риска във връзка с Либия и Нигерия, които не попадат в ограничаващите квоти на картела и от януари до момента са произвели в допълнение над 694 хиляди барела.

В частност върху цените на петрола до края на деня се чака да се отрази и въздействието на събитията в Саудитска Арабия. Както е известно саудитският крал стартира в неделя арести на авторитетни принцове с обвиняване в корупция. Според някои източници обаче по-скоро става въпрос за чистка по отношение на почистване на пътя за готвеният престолонаследник принц Салман.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР