Стойността на алуминия на Лондонската борса за метали (LME) поскъпва

...
Стойността на алуминия на Лондонската борса за метали (LME) поскъпва
Коментари Харесай

Алуминият поскъпва с 2%, поради опасения за дефицит


Стойността на алуминия на Лондонската борса за метали (LME) нараства с 2% до най-високото равнище от 22 март, заради опасения, че глобите на Съединени американски щати против съветската компания „ Русал “ (на Дерипаска) може да доведат до дефицит във връзка с предложенията от този метал на пазара.

Според данните от търговията, след растежа от 2 %, цената на алуминия доближи до равнището от 2082 $ за звук.. Стойността на фючърсът за месец май за медта на борсата Comex от своя страна се покачва с 0,39 % до 3,050 $ за фунт..

Съединени американски щати в петък вкара наказания против няколко съветски предприемача и следените от тях компании. В листата влизат и ръководещи от високите равнища. Сред листата от милиардерите попадна небезизвестният Олег Дерипаска и следените от него компании En+Group, „ Русал “ и групата ГАЗ. Реакцията се чака в околните дни, като упованията са „ Русал “ да разгласи механически дефолт по някои от кредитните си отговорности, поради глобите, означават съветски анализатори.

Акциите на компанията на борсата в Хонконг поевтиняха с съвсем 42 %. Пазарът се притеснява, че глобите против „ Русал “ и личната му преценка във връзка с опцията за механически недостиг може да докара до недостиг при доставките на алуминий, цитира Ройтерс мнението на анализаторите от брокерската компания Argonaut.

Припомняме, че в края на предходната седмица съветските организации оповестиха, че безусловно единствено за часове след оповестяването на новият спъсък със наказания от страна на Съединени американски щати, фирмите на Олег Дерипаска регистрираха загуба от 1 милиарда $. Всъщност едвам тази седмица се чакат истинките реакции на пазара от осмислянето на всички стъпки от страна на Съединени американски щати във връзка с митата против Китай от една страна, вносните мита за алуминий и стомана от друга и новият лист със наказания против Русия. Много анализатори предизвестяват за отражението като цяло на тези наказания върху Европа. Въпросът е дали водачите на Европейски Съюз са задоволително прозорливи, с цел да усетят ударите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР