Стойността на акциите на компанията е нараснала почти двойно, откакто

...
Стойността на акциите на компанията е нараснала почти двойно, откакто
Коментари Харесай

McDonald`s уволни изпълнителния директор заради връзка със служител

Стойността на акциите на компанията е повишена съвсем двойно, откогато Истърбрук стана основен изпълнителен шеф през 2015 година

Американската верига за бързо хранене McDonald’s уволни основния си изпълнителен шеф Стив Истърбрук, тъй като е имал връзка със чиновник на компанията. Така компанията губи стратегическия си управител, който съумя да възвърне продажбите на част от продуктите и стартира промяна към доставки и онлайн поръчки, оповестява Bloomberg.

Романтична връзка

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Бордът на шефовете е дал своя вот за отстраняването на 52-годишния Стив Истърбрук, откакто е разследвал връзката му, която нарушава политиките на компанията. Политиките на McDonald’s не разрешават на основните изпълнителни шефове да имат връзки с никого в компанията. Временно управлението на компанията се поема от Крис Кемпчински, който управлява интервенциите на компанията в Съединени американски щати.

" Това беше неточност. Като се имат поради полезностите на компанията, съм склонен с борда, че за мен е време да се отдръпва ", споделя в имейл до чиновниците Истърбрук.

Промяната
Истърбрук постави обилни старания да промени компанията – той се насочи към новото потомство, които употребяват мобилни приложения за доставки и заплащат онлайн. Стратегията му дава резултат, а продажбите в комерсиалните обекти, отворени от най-малко година, се възвърнаха от спада си с предлагането на целодневна закуска. Стойността на акциите е повишена съвсем двойно, откогато Истърбрук стана основен изпълнителен шеф през 2015 година, а в петък пазарната капитализация е била 147.3 милиарда $.

В края на септември веригата разгласи, че ще тества и веганските бургери на Beyond Meat в Северна Америка. Това ще стане първо в 28 обекта в Канада в продължение на 12 седмици. По този метод веригата се причисли към свои съперници като Tim Hortons, KFC и Dunkin` Donuts, които към този момент оферират артикули на Beyond Burger. McDonald`s също продава вегански бургери в Германия и Израел, където обаче ги създава Nestle.

По-рано през годината компанията купи израелския стартъп за изкуствен интелект Dynamic Yield, с цел да може да предлага на клиентите си менюта, направени въз основата на данни. Технологията може автоматизирано да промени менютата според от това какви са атмосферните условия, коя част от деня е и какъв е трафикът. Повечето заведения на веригата в Съединени американски щати са от вида, при който клиентът може да не напуща колата си при покупката, и тъкмо в такива заведения тя пусна първо технологията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР