Стойността на активите на АО МФК Лахта центр - оператор

...
Стойността на активите на АО МФК Лахта центр - оператор
Коментари Харесай

Небостъргачът на Газпром в Петербург надмина по цена най-високата сграда в света

Стойността на активите на АО " МФК " Лахта центр " - оператор на строителството на 462-метровия небостъргач на Газпром в Санкт Петербург се прави оценка на $2,5 милиарда. Това следва от данните на " Газпром петрол ", представени от Интерфакс.

В оповестения в четвъртък шестмесечен доклад по интернационалните стандарти се показва, че на " Многофункционалния комплекс Лахта Центр " се падат не по-малко от 5 на 100 от консолидираната стойност на активите на групата. Стойността на активите на " Газпром петрол " в края на юни се прави оценка на 3,113 трилиона рубли. По този метод на плана " Лахти " се падат не по-малко от 155 милиарда рубли или $2,48 милиарда по валутния курс в края на отчетния интервал.

Според доклада по съветските счетоводни стандарти активите на " МФК " Лахта са достигнали стойност от 118 милиарда рубли или $2 милиарда. При това размерът на финансирането на плана е достигнал 99,543 милиарда, демонстрират данните на системата " СПАРК-Интерфакс ".

По този метод към края на 2017 година разноските по финансирането на плана са достигнали $1,728 милиарда (по валутния курс от края м.г.). Това което надвишава цената на построяването на най-високата постройка в света - 828-метровата кула Burj Khalifa в Дубай - $1,5 милиарда.

Съдейки по включеното финансиране в активите на " МФК " Лахта центр " през предходните две години, което се прави оценка на 84 % от цената на плана, може да се допусна че към средата на 2018 година то е достигнало 130 милиарда рубли.

" Лахта центр " е многофункционален обществено-делови комплекс на повърхност от 13 хектара в Санкт Петербург на брега на Балтийско море. Небостъргачът би трябвало да стане седалище на съветския енергиен колос Газпром и неговата компания " Газпром петрол ".

Строителство на небостъргача стартира през 2012 година и се чака да бъде приключено до края на тази година. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР