Стойностите на петрола рязко се повишиха след убийството на висш

...
Стойностите на петрола рязко се повишиха след убийството на висш
Коментари Харесай

Убийство доведе до рязък скок в цените на петрола

Стойностите на петрола внезапно се покачиха след убийството на върховен ирански военачалник в Ирак. Анализатори предизвестиха, че убийството на Касем Солеймани може освен да ескалира напрежението в района, само че и да повлияе на световното произвеждане и на продажбите на нефт.

Цената на суровия нефт скочи с повече от 3% и удари 69,50 $ за барел, което е най-високата му стойност от септември 2019 година

Скокът на цените увеличи акциите на някои петролни компании на лондонската фондова борса. Акциите на американските петролни компании като Exxon Mobil обаче спаднаха на фона на по-широкия спад в американския пазар, провокирал опасенията по отношение на последствията от спора в Близкия изток.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че е наредил Касем Солеймани да бъде премахнат, с цел да предотврати война, а не с цел да стартира такава, допълвайки, че иранският боен пълководец е възнамерявал директно идни набези против американци, съобщи Ройтерс.

" Предприехме дейности, с цел да предотвратим война, а не с цел да започваме такава ", разгласи американският президент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР