Стойков трябва да си подаде оставката, коментира Валерия Велева в

...
Стойков трябва да си подаде оставката, коментира Валерия Велева в
Коментари Харесай

Валерия Велева: Акцията на прокуратурата е умишлена и е срещу президента, с цел да бъде сринат имиджа му

" Стойков би трябвало да си подаде оставката ", разяснява Валерия Велева в ефира на Нова телевизия във връзка със записа сред Цанко Стойков и президента Румен Радев.

Припомняме, че през вчерашния ден прокуратурата популяризира записи от следствие против командира на Военно-въздушните сили (ВВС) ген.-майор Цанко Стойков, като единият диалог е с президента Румен Радев. По думите на основния прокурор Иван Гешев това е било повода да се обърне към Конституционния съд (КС). Във вторник той изиска пояснение на текст от конституцията, който визира имунитета на президента против наказателно гонене.

Телефонните диалози са във връзка евентуално осъществявана инспекция от КПКОНПИ във връзка с госпожа Д.Р, показват от прокуратурата. Според наблюдаващите прокурори може да се одобри във висока степен на меродавност догатката, че цялостното осъществяване на тази инспекция на КПКОНПИ е била осуетена заради укриване на документи.

Велева разясни, че съгласно нея няма отговор, за какво се прави това следствие. Тя разясни, че по член 103 е нарушаване да се записва президента, защото той е с имунитет и това е нарушаване на конституцията. Никъде президента не споделя да се укриват документите, добави тя. Велева разясни, че Генерал Стойков би трябвало да си подаде оставката, тъй като той осуетява едно произвеждане и осуетява подаване на информация на държавна институция.

Според Валерия Велева акцията на прокуратурата е умишлена и е против президента, за да бъде срутен имиджа му. Битката тук е Радев или Гешев. Велева установи, че ще се проличи, кой ще загуби по метода, по който ще протече процеса. Не допустимо да се стигне до импийчмънт, съгласно нея. Депутатите би трябвало да знаят конституцията.

Социологът Кольо Колев добави, че прокуратурата е сложена в смешно състояние. Според него от тук нататък няма да има нищо.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР