Стойко Танков е назначен за областен управител на област Бургас.

...
Стойко Танков е назначен за областен управител на област Бургас.
Коментари Харесай

Официално: Стойко Танков е новият областен управител на Бургас!

Стойко Танков е назначен за регионален шеф на област Бургас. Това решение бе взето на днешното съвещание на Министерски съвет.

Танков е бил депутат в 39-о и 40-о Народно заседание. В интервала 1995 година – 1997 година е бил ръководител на Общинския съвет на Община Бургас.  От 1998 година до 2000 година е изпълнявал длъжността ръководител на Общинската организация по приватизация в Бургас. Притежава също дълготраен управнически опит в частния бранш.

Освен в Бургас са назначени нови регионални шефове в градовете Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково.

" Тези нови регионални шефове няма да имат вменяване на нови функционалности, само че те са по закон част от политическия кабинет и като такива би трябвало да прокарват политиките, ограниченията и решенията, които взима едно държавно управление за развиване на обособените региони. Така че ние няма да променяме закона в тази част, само че следваме неговата писмен знак във връзка с това по какъв начин се реализират районни политики и по какъв начин се усъвършенства връзката сред една област и държавното управление. Така, че всяка една област да усеща, че нейните ползи ще бъдат защитавани ", заяви на брифинг през днешния ден началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР