Стойка Петрова си осигури медал на второ поредно Световно първенство

...
Стойка Петрова си осигури медал на второ поредно Световно първенство
Коментари Харесай

Стойка Петрова си гарантира медал от световното по бокс в Индия

 Стойка Петрова с триумф на международното по бокс
Стойка Петрова си обезпечи орден на второ следващо Световно състезание по бокс за дами. Българката се класира за полуфиналите на надпреварата в Делхи (Индия) в категория до 54 кг.

Световната вицешампионка от Астана 2016 Петрова победи представителката на домакините Маниша Маун с 4:1 съдийски гласа (30:27, 29:28, 29:28, 27:30, 30:27), с което си подсигурява минимум бронзово отличие.

За място на финала еврошампионката от Букурещ 2014 ще се изправи на 22 ноември против монголката Нандинцецег Мягмардулам.

Представянето на състезателите ни през днешния ден обаче бе помрачено, откакто интернационалната асоциация на аматьорския бокс лиши акредитацията на треньора на женския ни народен тим Петър Лесов поради обвинявания в корупция, които той насочи към съдиите след мача на Станимира Петрова от 1/8-финалите на международното състезание.

Така на процедура АИБА му забрани достъпа до ъгъла на кръга в залата в Делхи и той ще може да следи останалите срещи единствено като фен.

Реакцията на Лесов бе предизвикана от съдийсктото решение - 3:2 (29:28, 28:29, 29:28, 28:29, 29:28) в интерес на представителката на домакините Соня Чахал.

Лесов е бил доста сърдит от решението на реферите и е хвърлил бутилка наоколо до кръга след оповестяването на крайния резултат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР