Стойка Кръстева се беше отказала от бокса, но се завърна

...
Стойка Кръстева се беше отказала от бокса, но се завърна
Коментари Харесай

Стойка Кръстева: Имаше по-разумни хора от мен, които ме върнаха на ринга

Стойка Кръстева се беше отказала от бокса, само че се завърна на кръга за олимпийските игри в Токио. А в японската столица тя бе измежду най-убедителните първенци и донесе на страната ни първо олимпийско злато в този спорт от 25 години насам и първо за родния женски бокс на Олимпиада.

Днес тя призна, че решението да продължи да преследва спортни триумфи се дължи на най-близките ѝ хора.

" Щастлива съм, че имаше по-разумни хора от мен, които ме завърнаха и на които желая да благодаря. Мисля, че това е било вярното решение. ", стартира боксьорката, която отвя конкуренцията в кат. до 51 кг.

Снимка: Reuters

" Не ми лиши доста, с цел да я върна. Аз бях сигурен, че тя желае да продължи и да потвърди това, което може на огромната сцена. Отдавна със брачна половинка ѝ (Борил) си шушукахме подмолно и искахме да я върнем на кръга. Постоянно ѝ подмятахме. Знаехме, че тя има нужните качества и при една хубава подготовка ще се случат нещата. И тримата го искахме, беше въпрос на време и тя се върна по-силна от всеки път. ", сподели треньорът на Кръстева - Борислав Георгиев.

Снимка: Lap.bg

" Бях супер горда и щастлива, защото първото позвъняване, което получих след медала, беше от ръководителя на българския олимпийски комитет - Стефка Костадинова. Честити ми през сълзи. ", добави олимпийската шампионка.

" Смятам, че щом съм се родила в България - това не е инцидентно. Така съм закърмена - да обичам родината. Мисля, че всеки българин би трябвало да мисли по този метод. Да се гордее макар всички компликации, през които ние минаваме, тъй като във времето сме потвърдили какъв брой мощна нация можем да бъдем. "

Снимка: Lap.bg
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР