Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри

...
Стойка Кръстева донесе втори медал за България на Олимпийските игри
Коментари Харесай

Тя го направи! Стойка Кръстева прегази надменна китайка и си гарантира медал

Стойка Кръстева донесе втори орден за България на Олимпийските игри в Токио! Българката завоюва 1/4-финала на шампионата по бокс за дами в категория до 51 кг против поставената под № 2 в схемата Юан Чан (Китай), настояща шампионка от Азиатските игри и златна медалистка от младежката Олимпиада в Нандзин 2014.

I Рунд

Българката започва с два десни прави, след което направи композиция с дясно кроше и ляв прав. Китайката опита да нападна, само че Кръстева добре се отбрани, а по-късно пласира и ляв прав в главата на съперничката си. В началните минути двете бяха внимателни и не започнаха непотребни опасности. Чан си послужи с два непозволени удара, само че българката пласира два удара в тялото ѝ, а по-късно нанесе и прекрасен удар в главата на китайката. Чан нанесе удар в главата на българката, само че Кръстева резервира хладнокръвие, макар непозволените дейности на съперничката си.

II Рунд

Китайката започва нападателно втория рунд, откакто загуби първата част с 4:1 гласа. Стойка Кръстева сподели добра отбрана и отвърна с ляв удар в главата. Българката продължи да залага на комбинации и в идващите секунди пласира ново превъзходно ляво кроше. Чан отговори с десен ъперкът. Кръстева още веднъж отвърна добре и нанесе десен в главата на съперничката си. Кръстева приключи рунда с превъзходна контра с композиция десен ляв прав, с което още веднъж завоюва частта.

III Рунд

Чан стартира нападателно, откакто трябваше да нападна, с цел да се надява да излезе последна победителка в мача. Кръстева сподели добра отбрана и нанесе десен и ляв след контраофанзива. Българката пласира десен в главата и мъдро изчакваше съперничката си. Стойка стоеше на добра отдалеченост и нападна с десен в главата на китайката. Кръстева още веднъж сподели добра отбрана и приключи със самочувствие срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР