Стойчо Стоилов е обичан от едни и хулен от други.

...
Стойчо Стоилов е обичан от едни и хулен от други.
Коментари Харесай

Стойчо Стоилов – пич или издънка?

Стойчо Стоилов е обичан от едни и хулен от други. Обвиняват го, че дърпал спортно-техническите конци в сянка. Първо в Литекс, а в този момент в ЦСКА. Някои дори стигат и по-далеч, обвинявайки го, че е с кофти темперамент, че се обличал старомодно, че е издънка, прикрепена към Гриша Ганчев.  

Аз не желая да бъде нито съдник, нито юрист на Стоилов. Но когато обстоятелствата приказват, всички мълчат. А обстоятелствата са следните. Той е единственият футболен началник, който има най-голяма успеваемост по отношение на акостирането на кадърни играчи на наша територия. Ако може да се извади статистика, ще се види, че 90% от футболистите, доведени от Стойчо в България (първо в Литекс, а в този момент в ЦСКА) са се оказали сполучливи прехвърляния. Погледнете единствено Каранга и това е задоволително. По този индикатор Стоилов поставя в дребния си джоб редица мениджъри, тупащи се в гърдите, че са №1 в сектора.

Е, че и Стойчо си има недостатъци, има ги. И един от тях е, че нападна под път и над път съдиите. Понякога е прав, много прав, само че в много от случаите реакциите му нямат основа. Тогава, вместо да потърси виновността в себе си и в ЦСКА, той я дири из арбитрите.

Що се отнася до това, че редял състава преди всеки формален мач – ами доста хубаво го реди, откакто „ алените ” са преди всичко във краткотрайното класиране.

Това, несъмнено, в кръга на шегата. Стамен Белчев към този момент е натрупал задоволително опити няма потребност от препоръки. А Стоилов, вместо да му виси на главата, ще продължи като пич (в положителния смисъл на думата) да обикаля, с цел да търси нови попълнения за ЦСКА - я в Южна Америка, я в Европа или някъде другаде. Пък дано го оплюват. Още преди хиляди години античните китайци са го споделили: „ Щом враговете ти порастват, значи порастват и триумфите ти ”.
ЯВОР ЯСЕНОВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна стратегия
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - прехвърляния и подготовка
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР