Стойчо Стоев коментира ситуацията в бившия си клуб Левски. Треньорът

...
Стойчо Стоев коментира ситуацията в бившия си клуб Левски. Треньорът
Коментари Харесай

Стоев: Съмнявам се, че и в бъдеще Левски ще играе атрактивно

Стойчо Стоев разяснява обстановката в някогашния си клуб Левски. Треньорът показа, че съгласно него " сините " би трябвало да съсредоточат напъните си главно в шампионата за Купата на България.

" Това, което виждаме всички в Левски, това и аз. Не мога да кажа съпоставяне или параленост с това, когато аз бях там. Още повече, че си има треньор, който е и чужденец. Всеки си има някакви хрумвания и виждане за връзката с футболистите. Много разнообразни неща са и е мъчно да се обеснят сега.

Левски има мачове за Купата с ЦСКА. Много значими мачове. Ясно е, че шампионската купа е сред Лудогорец и ЦСКА. Те нямат никакви шансове. Шансовете са за Купата. Едно продобиване на полуфинала с ЦСКА ще даде подтик на самите футболисти, на почитателите, най-вероятно и на управлението. Ако успееш да спечелиш и финала, към този момент мислиш по-позитивно за своето бъдеще.

 Стойчо Стоев сподели чий проблем е Фернандо Каранга
Стойчо Стоев сподели чий проблем е Каранга

" Всеки футболист има право да си показва насладата по собствен личен метод "

Когато избираш един треньор, ти би трябвало да знаеш какво изповядва. Делио Роси е на такава възраст, че целият му живот е минал в Италия. При тях водещо е било прагматичният футбол. Идва в една непозната страна, в която е привикнало грандът да играе по друг метод. Трудно му е. Колкото и да го подлагат на критика, и да желаят по-нападателен футбол, просто подобен му е стилът. Трябва, когато избират треньор, ръководителите да са осведомени. Не можем да приказваме, че Делио Роси е слаб треньор. Това е парадокс. Със сигурност Роси желае тимът му непрекъснато да печели. За страдание не се получава. Съмнявам се, че и в бъдеще Левски ще играе атрактивно. Всеки жанр се дефинира от треньора. За мен Делио Роси е един добър треньор. Гледам мачовете на Левски, да, само че виждам чисто професионално. Какво може вероятно да видя, нещо ново, което може да ми помогне в бъдещата работа или което не бих правил. Не виждам просто като почитател. От италианци постоянно може нещо да се открадне. Говоря най-много в отбранителен проект. Да, има неща, които не бих въвел, обикновено е. Винаги съм изповядвал атакуващия футбол. Такъв футбол одобрявам. Където и да отида, постоянно съм се опитвал това да е главно мото.

 Снимка 344059
Източник:

Треньорът на всички места би трябвало да е посланик с играчите. Той се сблъсква с всевъзможни футболисти и те са движещата мощ за развиването дори и на самия треньор. Един треньор би трябвало да е доста изкусен по отношение на футболисти и доста съпричастен с тях, тъй като са и хора. Трябва да уважаваш и тяхното персонално пространство. Футболистът, когато види, че треньорът го изслушва и това е мотивация, която мъчно може да се реализира по различен метод.

Съмнявам се, че пристрастеностите, свързани със съдийството, незабавно ще се уталожат. Сигурен съм, че новият началник на комисията ще има упоритостта да промени доста неща. В България доста мъчно се трансформира обстановката. Говоря особено за съдийството. Не съответно единствено това, което виждаме на терена, а това, което се случва преди самите мачове. Самата мисъл в съдията кои тимове играят, кои са президентите. Виждаме, че имаме не неприятни съдии. Имаме положителни съдии. Проблемът им е тук в България. Защото може би съдията си мисли, че възможна реакция, може да се окаже, че не е вярното и да изгори като арбитър. Имахме толкоз образци в предишното. Всеки арбитър може би си мисли, че може да се случи това и трепери за работата си ", сподели Стоев.

 Задава се най-скъпото трето място в историята на Левски
Задава се най-скъпото трето място в историята на Левски

Само Купата на България може да избави сезона
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР